Šarac izbegao klanicu u Ritopeku, pa ga tri dana kasnije "sačekala" grupa Džonija sa Vračara!

16.11.2022

07:00

0

Autor: 24sedam

Aleksandar Šarac teško je ranjen u garaži Tržnog centra "Ušće" 17. novembra 2020. godine, a preminuo je u Urgentnom centru devet dana kasnije

Šarac izbegao klanicu u Ritopeku, pa ga tri dana kasnije "sačekala" grupa Džonija sa Vračara!
Nikola Kačarević,Aleksandar Šarac - Copyright ATA Images/Printscreen/Pink/Facebook/

Nakon što Aleksandar Šarac, "Pink panter" za kog se navodilo da je bio blizak "škaljarskom klanu" nije naseo na nameštaljku Belivukovog klana da dođe u klanicu u Ritopeku da "muči Velju", stradao je, kako se sumnja, od grupe Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara. Tužilaštvo sumnja da ga je Nikola Kačarević, bivši muž starlete Tijane Đurić, kobnog dana namamio na sastanak u Tržni centar "Ušće", gde je potom likvidiran u garaži.

Šarac, koji je trebalo da bude likvidiran istog dana kao i Lazar Vukićević namirisao je prevaru i nije se upecao na sliku navodno vezanog Belivuka i na poziv da dođe da “muče Vepra”. Prema onome što se čuje u razgovorima iz kriptovanog telefona, Šarca je u Ustaničkoj ulici trebalo da sačeka pikap. Šarac se prvobitno dogovorio sa njima, međutim, odustao je nakon što je posumnjao u čitavu priču i to ga je tada spaslo brutalne smrti.

Mup
Lazar Vukićević

– Znači Šarac se usro, ne sme da dođe. Pazi kad ne veruje ni Kapetanu (Milu Raduloviću), sve vam je jasno – kaže jedan od njih.

Kako se dalje čuje, on se ipak kasnije predomislio i najavio da će se naći u dogovoreno vreme, ali su oni posumnjali da ih “ne namesti” jer je, kako su ga nazivali u snimljenim porukama, ali i u objavama na društvenim mrežama, “Šarac cinkaroš”, pa su tog dana odustali od njegove likvidacije i odmah napravili plan B.

– Onda nemojte da dirate Šarca, ko ga jebe. Šarca batali, pripremi se samo za 8.30, a njega ćemo da oderemo na licu mesta na ulici sutra – kaže jedan od njih.

Inače, Lazar Vukićević prethodno je bio meta "vračaraca", koji su, kako se sumnja, pokušali da ga ubiju podmetanjem bombe pod automobil. Kako se navodi u optužnici protiv Belivukovog klana, namamljen je u kuću u Ritopeku i ubijen 14. oktobra 2020.

Šarac je, samo tri dana nakon likvidacije Vukićevića, 17. oktobra te godine, teško ranjen u sačekuši u garaži tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu, a nakon devet dana preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu. Okrivljeni za likvidaciju Šarca je Lazar Ilić (24) iz Kraljeva, koji mu je kobnog dana, kako se sumnja, s leđa iz "berete" sa prigušivačem ispalio dva hitca u glavu.

Ilića prevezli u Crnu Goru

Tužilaštvo za organizovani kriminal koje sprovodi istragu protiv uhapšenih "vračaraca", sumnja da su Ivan Biletić i Vojin Stupar, inače visokopozicionirani "kavčanin", koji su u bekstvu, imali zadatak da Lazara Ilića prebace u Crnu Goru i tamo ga skrivaju.

Ko je Vojin Stupar?

Stupar je 2019. godine bio hapšen u Crnoj Gori kada se sumnjičio za stvaranje kriminalne organizacije, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja. Takođe, dovođen je u vezu sa švercom 60 kilograma kokaina, koji je bio zaplenjen na brodu "Jadran" u Tivtu. Stupar je, kako prenose crnogorski mediji, zet Igora Božovića, koji važi za jednog od vođa "kavčana". 

Javnosti je postao poznat, pošto se vođa "škaljarskog kana", koji je ubijen u Istanbulu Jovan Vukotić sumnjičio da je pokušao da ga ubije 2016. godine. Međutim, posle izručenja Vukotića iz Srbije u Crnu Goru, Stupar je na saslušanju izjavio da ne zna ko je pucao na njega i Vukotić je pušten iz pritvora a postupak protiv njega je obustavljen.

Lazar Ilić uhapšen je sa lažnim dokumentima 22. januara u Budvi, zajedno sa svojim sugrađaninom Strahinjom Savićem, gde su, kako se sumnja, planirali likvidaciju Marka Ljubiše Kana, visokopozicioniranog člana "škaljarskog klana" i prijatelja Luke Bojovića.

Policijska potraga je trajala tri meseca, pa je Ilić lociran i uhapšen u trenutku dok su u Kotoru, kao gosti vođe “kavčana” Radoja Zvicera, boravili Belivuk i Miljković.

Strahinja Savić je crnogorskim istražiteljima kazao da je Lazar Ilić ubio Šarca  za 5.000 evra i malu količinu kokaina za ličnu upotrebu.

Žele ga mrtvog?

Ilić se trenutno nalazi u pritvoru u Crnoj Gori. Inače, navodilo se da Ilić svakodnevno dobija pretnje u Spužu. Navodno mu prete da se ubije ili da će ga ubiti, a sumnja se da iza pretnji i ucena stoje pripadnici "kavačkog klana" odnosno Radoje Zvicer, ali i članovi Belivukovog klana.

Ilić je navodno tokom razgovora sa istražnim organima dao detaljne informacije o kriminalnoj grupi, kako funkcioniše, ko su glavni šefovi, kako se organizuju ubistva, odnosno, pružio dragocene podatke o Zviceru, Belivuku i Miljkoviću, ali i o Nikoli Vušoviću Džoniju.

Šarca "namestio" starletin bivši muž

ATAImages/ Antonio Ahel
Nikola Kačarević

Nikola Kačarević je, kako sumnja tužilaštvo, imao zadatak da Šarca, sa kojim je bio u prijateljskim odnosima, namami na mesto gde će biti likvidiran. On je, kako se sumnja, radio po nalozima vođe "Vračaraca", Nikole Vušovića i otkrivao mu informacije o kretanju Šarca, njegovim navikama i mestima koje posećuje. Dogovarao je sastanke sa njim, a zatim Vušovića obaveštavao šta je ovaj od garderobe imao na sebi.

Ptrintscreen/MUP
Nikola Vušović

To je, kako se sumnja, uradio i na dan kad je pucano na Šarca, koga je namamio na sastanak u "Ušću". Za ovaj zadatak, kako se sumnja, Kačareviću je isplaćeno 6.000 evra.

Kačarević je, kako su preneli mediji, jedan od dvojice "vračaraca" koji su preko svojih advokata Specijalnom tužilaštvu ponudili da budu svedoci okrivljeni. To podrazumeva da bi morao da u zamenu za manju kaznu, ispriča sve što zna o kriminalnoj grupi sa Vračara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike