Kekina lista za odstrel: Tri hica za ugostitelja, a za kuma snajper

24.05.2024

08:00

0

Autor: 24sedam

Treća žrtva u ratu protiv Dejana Stojanovića bio čovek od poverenja Nemanja Loncović

Kekina lista za odstrel: Tri hica za ugostitelja, a za kuma snajper
Copyright YouTube

Nemanja Loncović (43) ubijen je 24. maja 2013. sa više hitaca iz vatrenog oružja. Likvidiran je u automobilu "mercedes", vlasništvo nemačke rent-a-kar agencije, i to na parkingu ispred zgrade u Ulici Sretena Mladenovića Mike u Rakovici, gde je stanovao. Ubica: nepoznat.

Loncović, poreklom iz Nikšića, bio je vlasnik restorana "Hacijenda Rodizio" u Novom Beogradu, ali i elitnog lokala "La Čoza grande" na Senjaku. Bio je i direktor i većinski vlasnik "Meteor grupe", firme registrovane u Češkoj, koja se bavila trgovinom. Važio je i za fudbalskog menadžera, a navodno se bavio i izgradnjom nekretnina. Bio je otac troje dece.

printscreen/MUP
Dejan Stojanović Keka

 

Ova njegova poslovna karta, međutim, ne krije se iza motiva ubistva. Presudilo mu je, kako su pisali mediji, to što je bio čovek od poverenja Dejana Stojanovića Keke, vođe novobeogradske grupe. I Loncović je bio treća žrtva u ratu protiv Kekine ekipe, a pre toga su ubijeni Vujadin Pejanović, zvani Vule Balavi (februar 2012), kao i Miloš Ljubenović (decembra 2012).

Posle gazde "Hacijenda Rodizia" ubijena su još dvojica bliskih saradnika Stojanovića, koji je po mnogi u Brazilu odakle i rukovodi grupom. Miloš Milanović Smajli ubijen je 28. januara 2015. godine u garaži zgrade u novobeogradskom Bloku 63 u kojoj je živeo. Zločin do danas nije rešen. A Kekin kum Milomir Jovanović (46) likvidiran je 14. januara 2017. godine, na parkingu u Sopotu, kada je posle sahrane ulazio u automobil. Na njega je napadač pucao iz snajpera.

Printscreen/YouTube/Rudar7 Pixabay ATAImages/A.A.
Milomir Jovanović ubijen posle sahrane u Sopotu

 

Loncović je ubijen sa tri metka u glavu. Često je boravio i u Nemačkoj, u kojoj je, navodno, izvesno vreme proveo u zatvoru. Sa Stojanovićem je blizak od ranije, mnogo pre nego što je novobeogradski bos pobegao iz Srbije. 

Iako Loncović nije bio evidentiran kao član takozvane Kekine grupe, koja je najpoznatija po trgovini drogom, postoje indicije da su bili prijatelji i da je ovo ubistvo u stvari neka vrsta opomene Stojanoviću. Neki tragovi, takođe, ukazuju da su Stojanović i Loncović zajedno ugovarali transfere srpskih fudbalera u inostranstvo, pa je istraga išla i u tom smeru jer se po Srbiji uveliko pričalo da je vođa Novobeograđana ušao i u pojedine klubove.

ATAImages/Antonio Ahel
Aca Lukas

Jedan od velikih prijatelja Loncovića bio je pevač Aca Lukas.

- Duže od deset godina bio sam prijatelj s Nemanjom, ali sticajem okolnosti dugo se nismo videli. Nemanja je bio dobar čovek i žao mi je što mu se ovo dogodilo - objasnio je Lukas.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike