Kekin kum ubijen na sahrani: Pogođen iz snajpera pred trojicom telohranitelja!

14.01.2024

08:00

1

Nekoliko meseci pre ubistva, bratu Milomira Jovanovića izgubio se svaki trag

Kekin kum ubijen na sahrani: Pogođen iz snajpera pred trojicom telohranitelja!
Ilustracija - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7 Pixabay ATAImages/A.A.

Na groblju u Sopotu, kada je reditelj Emir Kusturica pročitao poslednje redove oproštajnog govora i kada je telo Novice Todorovića, rođenog Sarajlije, spušteno u raku, nešto posle 14 časova, okupljeni su počeli da se razilaze. Među njima bio je i Milomir Jovanović (46), koji je u pratnji trojice telohranitelja likvidiran u trenutku kada je hteo da uđe na zadnje sedište svog džipa.

Samo se srušio u momentu kada ga je jedan od tri prigušena hica pogodio u grudi. Njegovi unezvereni pratioci panično su ga uneli u vozilo, jureći u prvu zdravstvenu ustanovu, u nadi da je još živ, a gomila okupljenih sa sopotskog groblja u vrisci se razbežala iz straha da još neko ne strada. Među njima i jedan od, tada, prvih operativaca BIA, Ivan Todorov, sa svojom pratnjom.

Milomira Jovanovića, kuma nekadašnjeg odbeglog vođe novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke, likvidirala je 14. januara 2017. godine nepoznata osoba iz snajpera, a slučaj do danas nije rešen.

Iz policijskih izvora u tim danima stizala je dobro poznata poštapalica da je Jovanović ubijen u obračunu dve kriminalne grupe, zbog narko-tržišta.

Nekoliko meseci pre ubistva, Jovanovićevom bratu izgubio se svaki trag, zbog čega je Milomir, verovatno znajući određene okolnosti pod kojim mu je brat nestao, dodatno bio na oprezu i angažovao pratnju bez koje se više nigde nije kretao.

Snajperista iz Bosne?

Oni koji su doneli odluku da likvidiraju Jovanovića, kako se sumnjalo, znali su da je pod dodatnim oprezom, i sigurno je određeni period bio pod opservacijom svjih egezekutora, koji su, imajući informaciju da će prisustvovati sahrani preminulog prijatelja, doneli odluku da ga na sahrani ubiju iz snajpera.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Milomir Jovanović

I dok se spekulisalo da je snajperista došao iz Bosne i Hercegovine jer su njihovi profesionalni egzekutori najveštiji u likvidacijama sa daljine, verovalo se da je motiv ubistva Jovanovića droga, tačnije sukobi u poslu oko narkotika.

Jedan od pravaca istrage je navodni sukob sa Vladimirom Bjelanovićem, koji je ubijen u decembru 2015. na Vračaru. Pominjalo se da je Milomir u poslovima bio više nego nekorektan, da je otimao robu a tako i tržište, kao i da je čak organizovao likvidaciju Bjelanovića.

Do dokaza da Milomir stoji iza likvidacije u centru Beograda, međutim, nije se došlo iako su ubrzo posle egzekucije na Vračaru uhapšeni Predrag Ratković iz okoline Užica, inače bivši pripadnik "crvenih beretki", i Stefan Blagojević, osumnjičeni za taj zločin. Bjelanović je ubijen pred svojom trudnom devojkom, a ubice su ga overile. Optuženi, međutim, nisu želeli da otkriju ime osobe po čijem nalogu su ubili Bjelanovića i to navodno za sumu od 60.000 evra.

Momci iz Brazila

Nije samo sukob sa Bjelanovićem bio predmet istraživanja, već i Jovanovićeve veze sa Dejanom Stojanovićem Kekom, koji je već nekoliko godina u Južnoj Americi. Bliskost sa Kekom ga nije sprečavala da, "dok je vođa bio u egzilu", sarađuje sa drugim kriminalnim grupama.

Foto MUP
Dejan Stojanović Keka

Keka je iz Srbije pobegao još 2006. kada je saznao da mu se sprema hapšenje u okviru obračuna sa organizovanim kriminalom. Godinama živi u Južnoj Americi. Sud u Sao Paulu u Brazilu raspisao je 2011. poternicu za njim zbog šverca kokaina, ali je ona 2013. povučena i on jedini od 48 uhapšenih sa Balkana nije završio na optužnici. Srbija je 2016. godine povukla Interpolovu poternicu za njim jer je optužnica protiv njega, koja ga je teretila za tešku krađu iz 1996. godine, zastarela.

Jovanović je sahranjen na groblju Orlovača, a sahrani je, pored njegovih prijatelja i rođaka, prisustvovao i veliki broj policajaca u civilu.

Među 30 čitulja u novinama je i ona koju je dala Kekina porodica, a čitulju je dao i Nenad Grujović, poznatiji kao Crni Gruja. Boban Bajković, bivši golman Crvene zvezde, oprostio se dirljivom porukom:

“Moj ćale, gde me sad ostavi, trebalo je dete da mi krstiš! Počivaj u miru.”

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike