Kekin novac od droge ulagao u izgradnju stanova: Miške izrešetan na parkingu u Bloku 45!

25.12.2023

20:45

0

Milošu Ljubenoviću ubica kroz prozor automobila ispalio četiri metka u glavu

Kekin novac od droge ulagao u izgradnju stanova: Miške izrešetan na parkingu u Bloku 45!
Miloš Ljubenović Miške i policijski uviđaj posle njegovog ubistva - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

Miloš Ljubenović, poznatiji kao Miške, saradnik Dejana Stojanovića Keke, ubijen je pre tačno 11 godina u ulici Dr Ivana Ribara u novobeogradskom Bloku 45 nadomak zgrade u kojoj je živeo sa porodicom. Ljubenović je bio prijatelj i nekoliko meseci ranije ubijenog Vujadina Pejanovića, zvanog Vule Balavi, koji je pripadao Kekinoj grupi, a koji je stanovao u blizini Ljubenovića. Nijedno od ovih ubistava nije rasvetljeno. 

Nepoznsti napadač je tog 24. decembra 2012. godine, oko 20 časova, sa više hitaca u glavu pogodio Ljubenovića koji je bio u svom automobilu "fijat punto". Miloš je navodno ušao u vozilo i okrenuo ključ, ali nije uspeo da krene, jer mu je ubica prišao i kroz prozor ispalio oko pet metaka od kojih su ga četiri pogodila u glavu. 

Ljubenović je likvidiran dok je razgovarao telefonom, ali taj razgovor, po svemu sudeći, nije imao nikakve veze sa zločinom.

Ubistvo su Hitnoj pomoći prijavili uplašeni prolaznici koji su posmatrali policijski uviđaj i smirivali majku ubijenog, koja je ubrzo stigla na mesto krvoprolića .

Miške je živeo je sa porodicom u blizini mesta gde mu je okončan život, sa suprugom Jelenom i ćerkom Petrom. Komšije su tvrdile da je bio "običan" mladić iz kraja i da nije pravio veće probleme, a da je radio na poker aparatima. Oni upućeniji tvrdili su da je Ljubenović bio poznat po trgovini narkoticima, ali nikada nije hapšen zbog toga.

Ulagao u nekretnine

Već prvi rezultati zvanične istrage pokazali su da je Ljubenović bio čovek od poverenja Dejana Stojanovića Keke, odbeglog vođe "novobeogradskog klana", za koga je prao novac zarađen od prodaje kokaina.

Kako su tada za medije govorili neimenovani ozvori iz beogradske policije, Ljubenović nije imao kriminalni dosije. Kažnjavan je samo za saobraćajne prekršaje. Nije bio narko-diler, ali je policiji bio poznat odranije u istragama koje su vođene na otkrivanju novca koji je Stojanović prao u Beogradu kroz izgradnju nekretnina.

U Kekinim novčanim transakcijama Ljubenović je navodno imao veliku ulogu, jer se direktno bavio ulaganjem para.

Posle ubistva Mišketa, na informativne razgovore u policiji pozvani su bili njegovi bliski prijatelji.  Pozvano je desetak Ljubenovićevih prijatelja koji svi imaju podebeo policijski dosije. Svi oni u policiji su evidentirani kao pripadnici Kekine grupe, a većina kao narko-dileri.

Svojevremeno je poput bombe odjeknula vest da je u Brazilu uhapšen Dejan Stojanović Keka, koji je označen za vođu "novobeogradskog klana". Ta vest je ubrzo demantovana, a našoj policiji nikad nije stigla potvrda iz Brazila da je Keka zaista uhapšen.

"Hapšenje" u Brazilu

U toj akciji brazilske policije 2011. godine uhapšen je Goran Nešić Ciga. Prve informacije su bile da je među uhapšenima i Stojanović, ali se ubrzo pročulo da se čeka provera, potvrda otisaka prstiju, jer Brazilci navodno nisu bili sigurni da u rukama imaju vođu "novobeogradskog klana". Kada je provera završena, objavljeno je da Stojanović ipak nije uhapšen. 

printscreen/MUP
Dejan Stojanović Keka

Keka, iako je slovio za opasnog momka koji je u svoju grupu primao samo one koji imaju pucnjavu ili ubistvo iza sebe, sam nikada nije osuđivan, a jedino delo za koje je bio optužen je teška krađa koja je zastarela. 

Posle hapšenja Velimira Simića, osumnjičenog za ubistva Gorana Mijatovića Mite, predsednika FK Bežanija i njegovog telohranitelja Slavka Novkovića, 2. oktobra 2006. na Bežanijskoj kosi, Stojanović je pominjan kao mogući naručilac te likvidacije i od tada mu se gubi svaki trag.

Teška krađa za koju se Stojanović teretio zastarela je 2016. godine i tada je povučena poternica za njim koju je Srbija bila raspisala. Keka je do danas van domašaja našeg pravosuđa. Sada je u srednjim godinama, a jedina njegova fotografija koju mediji poseduju potiče iz lične karte i nastala je pre dve decenije. Iz tog razloga javnost u Srbiji može samo da nagađa kako sada izgleda.

Ono što je poznato, sudeći po izjavi njegovog tadašnjeg advokata Dejana Lazarevića (osumnjičen da je pripadnik grupe Darka Šarića) datoj posle povlačenja poternice, jeste da "Stojanović u Južnoj Americi godinama važi za uglednog investitora, koji se bavi izgradnjom i adaptacijom luksuznih vila i objekata".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike