Ana Volš je digla Srbiju i Ameriku na noge: Misterija duga godinu dana; savršen plan, traljav zločin i šest ključnih pitanja!

31.12.2023

14:30

0

Svi dokazi ukazuju da je Ana ubijena i da je za to odgovoran njen suprug Brajan, koji će se pred sudom ponovo pojaviti u januaru

Ana Volš je digla Srbiju i Ameriku na noge: Misterija duga godinu dana; savršen plan, traljav zločin i šest ključnih pitanja!
Ana Volš - Copyright Printscreen/Instagram

Ana Volš (39), rođena Beograđanka, nestala je u novogodišnjoj noći, tačnije u prvim satima 1. januara godine koja je sada na izmaku, iz kuće u Kohasetu kod Bostona, gde je živela sa mužem i tri sinčića. Njen suprug Brajan (48) zvanično je optužen da je u novogodišnjoj noći ubio Anu,  raskomadao je sutradan, a delove 3. januara strpao u kese i razbacao po kontejnerima i deponijama širom Bostona. Zločin je, po svemu sudeći. dobro isplanirao, a američki stručnjaci saglasni su u oceni da ga je loše izveo. Brajan će se pred sudom ponovo pojaviti u januaru, a punih godinu dana nema odgovora na šest ključnih pitanja koja intrigirajui javnost u Srbiji i Americi, ali i istražitelje.

Svi dokazi ukazuju da je Ana Volš ubijena, a da je za to odgovoran njen suprug Brajan. Jedna od glavnih nedoumica istražitelja i javnosti jeste gde je telo Ane Volš i da li je ubistvo bilo isplanirano.

YouTube/NewsNation
Porodični dom Volšovih, koji je Brajan pretvorio u mesto zločina

Tužilac je prilikom drugog Brajanovog izlaska pred sudiju otkrio mnoge monstruozne detalje, od raznih krvavih stvari koje su tokom istrage pronađene, a na kojima je otkrivena Anina krv i DNK, pa do šokantnih Gugl pretraga koje je njen muž obavljao sa tableta njihovog sina.

Ključni dani u životu Ane Volš bili su definitivno od 24. do 26. decembra prošle godine, u vreme oko katoličkog Božića. Tih dana, njena svekrva Dajana Volš unajmila je privatnog detektiva, jer je njen sin Brajan sumnjao da ga žena vara.

AP Photo/Kurir/ Zorana Jeftić/Twitter_Fox News @FoxNews
Dajana Volš i Milanka Ljubičić

Tada je i Ana otkrila planove da napusti Brajana i sa decom se preseli u Vašington, gde je radila. Od majke Milanke Ljubičić tražila je 24. decembra da se spakuje i sutradan dođe u Boston. Da je Ana napisala majci zbog čega od nje tako iznenada traži da dođe, da je kojom reči nagovestila da ima problema, Milanka bi se sigurno brzo spremila i odletela za Ameriku. Tada bi, možda, sve bilo drugačije.

"Tivek" odelo i predmeti na deponiji

Tokom čitanja optužnice protiv Brajana Volša za ubistvo njegove supruge, tužioci su rekli da je njegov DNK otkriven na "Tivek" odelu i drugim predmetima. Sama činjenica da je posedovao takvo odelo može da ukaže da je isplanirao zločin i da se Aninog tela reši na način koji je i uradio.

 

 

Odelo "Tivek" je zapravo zaštitni kombinezon projektovan za zaštitu od hemikalija i bioloških agenasa. Takva odela mogla su da se vide tokom pandemije korona virusa i koriste se tamo gde postoji velika izloženost otrovima, hemikalijama i slično. Zašto bi bilo ko, pa i Brajan Volš, uopšte posedovao takvo odelo? Kupovina "Tivek" odela može da ukaže da je ranije skovao plan za savršen zločin.

Pomenuti kombinezon ljudi koriste i tokom čišćenja kao zaštitu od hemikalija, ali je gotovo nezamislivo da ga običan čovek drži u ormanu.

Pretresom 10 kesa za smeće koje su bačene u Svampskotu u blizini kuće njegove majke, a potom završile u stanici za preradu u Pibodiju, pronađeno je više predmeta, uključujući peškire, prostirke, papuče, traku, "Tivekovo" odelo, rukavice, testeru za nož, deo ogrlice koju je Ana nosila kada se fotografisala, "Pradinu" tašnu, "Hunterove" čizme i karticu vakcinacije protiv COVID-19 na njeno ime. Mnogi predmeti imali su mrlje koje su izgledale kao krv.

Više gotovo niko nema dilemu da je Brajan Volš ubio ženu Anu i mnogi su ubeđeni da postoji dovoljno dokaza za njegovu osudu na doživotnu kaznu, ali šest ključnih pitanja ostalo je bez odgovora.

1. Gde je telo?

Na osnovu svih pronađenih dokaza, sumnja se da je Ana ubijena u novogodišnjoj noći, najverovatnije između 1.30 i 5 časova ujutru. Tada je Brajan prvi put na Guglu počeo da traži načine kako da se otarasi tela.

Uprkos veoma intenzivnoj potrazi u kojoj je učestvovao veliki broj policajaca i specijalnih službi, telo Ane Volš ni do danas nije pronađeno. Prema jednoj verziji, koju je prezentovao i tužilac, Brajan je raskomadao telo i bacio ga u kontejnere u blizini kuće njegove majke, ali je leš u međuvremenu navodno uništen na obližnjoj deponiji.

Anino telo bi, prema drugoj verziji, ipak moglo u bucućnosti da bude pronađeno i to možda baš u obližnjoj šumi. Na takvu pretpostavku uputile su monstruozne pretrage Brajana Volša koji se, pored ostalog, interesovao i kolika je stopa raspadanja tela pronađenog u plastičnoj kesi u odnosu na površinu u šumi.

2. Da li je zločin planiran?

O tome da li je ubistvo Ane Volš bilo isplanirano za sada može samo da se spekuliše. Dokazi ukazuju da je Ana Volš ubijena i da je za to odgovoran njen suprug Brajan, ali niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da je on ranije isplanirao da usmrti suprugu. Neki američki stručnjaci tvrde da je napravio savršen plan, ali da je tokom zločina napravio katastrofalne greške.

Profimedia
Ilustracija

Odnosi između Ane i Brajana, prema svemu što se do sada moglo čuti od Aninih prijatelja, poslednjih meseci bili su zahladneli. Na osnovu Brajanovog “guglanja” sa kraja godine, kada se “raspitivao” o mogućnostima razvoda, jasno je da je njihov brak bio na ivici pucanja.

Brajan je, prema javnosti dostupnim informacijama, navodno počeo da se interesuje o načinima za sakrivanje tela i dokaza tek 1. januara, dakle u trenutku kada je, po svemu sudeći, Ana već bila mrtva. Naknadno je kupovao i hemikalije i sve drugo što mu je potrebno za sakrivanja i tela i dokaza.

3. Koji je motiv?

Tri motiva su se sve vreme provlačila kroz medije, mada nije isključeno ni da su se ona preklopila.

Prvi je, kako se sumnja, ljubomora, jer Ana u poslednje dve i po godine na društvenim mrežama nije okačila nijednu njihovu zajedničku fotografiju, a imala je i ljubavnika.

Drugi je novac, pošto je Ana, kako je saopšteno, raspolagala nekretninama vrednim tri miliona dolara, što je automatski posle njene smrti moglo da pripadne Brajanu koji je u prošlosti imao mnogo finansijskih prevara, zbog kojih je čak i osuđivan.

Treći je selidba. Kako su ispričale Anine prijateljice, svađa je bilo i oko njihovog preseljenja. Ana je radila u Vašingtonu, a kući je dolazila samo vikendom i teško joj je padalo što je malo vremena provodila sa decom. Ona je insistirala da se presele u glavni grad Amerike, ali to nije bilo moguće jer je Brajan bio u kućnom pritvoru sa nanogicom, zbog prethodnih prevara.

4. Koja je uloga Anine svekrve?

Policija je na deponiji severno od Bostona, u blizini zgrade u kojoj živi Brajanova majka Dajana Volš, pronašla krvave kese i peškire, sekiru, testeru, sredstva za čišćenje i Anine stvari. Na nekima od njih pronađeni su i krv i DNK tragovi Ane Volš.

Greg Derr/AP Printscreen/Instagram/anawalshe Twitter_Fox News @FoxNews
Dajana Volš huškala je sina da treće dete nije njegovo

To nije prvi put od Aninog nestanka da se spominje njena svekrva, zbog čega se nameće logično pitanje da li je, možda, i ona bila deo monstruoznog zločina ili da je barem znala za njega.

Kako je ispričala Anina majka Milanka Ljubičić, njena ćerka i svekrva nisu bile u najboljim odnosima i nisu čak ni kontaktirale. Dodala je da bi trebalo ispitati Brajanovu majku, jer je stalno huškala sina protiv Ane i ubeđivala ga da najmlađi sin nije njegov.

Brajan je, kako je saopštila policija, zbog kućnog pritvora od nadležnih zatražio da 1. januara izađe iz kuće između 15 i 21 sat ne bi li odveo majku kući. Ispričao je da je njegova majka imala operaciju katarakte posle čega je boravila kod njih. Mada se njegova majka oporavila brže od operacije i sama otišla kući, odsustvo koje mu je dozvoljeno Brajan je ipak iskoristio.

5. Da li je Ana predosetila tragediju?

Anina rođaka je desetak dana nakon ubistva otkrila jedan veoma zanimljiv podatak da je Ana u novogodišnjoj noći pokušala telefonom da pozove majku, sestru i prijateljicu. Nijedna od njih tri joj se, iz različitih razloga, nije javila.

Sva tri poziva su bila posle ponoći po bostonskom vremenu, odnosno kada je zajednički prijatelj Ane i Brajana napustio njihov proodični dom.

Mnogi se pitaju da li se tada desilo nešto o čemu je Ana želela da priča sa svojiom majkom, sestrom i prijateljicom. Da li je želela nešto da im poveri? Da li su ti telefonski pozivi, da se neko od njih javio, mogli nešto da promene? Da li je možda Ana Volš predosetila ono što joj se spremalo?

6. Da li su deca čula majčine krike?

Instagram_anawalshe
Sinovi Ane Volš

Stanari Ane Volš istakli su, nakon što je Volš optužen za ubistvo supruge Ane da ih danima proganjaju mnoga pitanja na koja sada nemaju odgovor. Oboje su razgovarali sa Anom i Brajanom neposredno pre njenog nestanka 1. januara zbog čega se pitaju da li su postojali neki znaci upozorenja koje su možda propustili. Mendi i Majk Silva i dalje žive u kući koju su iznajmljivali od Volšovih, a kažu da će ih i kada to više ne bude slučaj, ovaj zločin proganjati.

- Pitam se da li je Ana imala vremena da pomisli na decu? Da li je molila za pomoć i govorila mu da prestane? Šta je osećala? - rekla je plačući Mendi Silva.

Troje Anine i Brajanove dece navodno je bilo u kući u momentu ubistva njihove majke. Da li su je čuli kako vrišti?

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike