Sudbina Ane Volš određena u tri dana: Svekrva unajmila detektiva, muž guglao o razvodu. Da li bi bila živa da joj je majka stigla u Ameriku?

01.05.2023

20:45

1

Da je Ana napisala majci zašto od nje iznenada traži da dođe, ona bi odletela za Ameriku i možda bi sve bilo drugačije

Sudbina Ane Volš određena u tri dana: Svekrva unajmila detektiva, muž guglao o razvodu. Da li bi bila živa da joj je majka stigla u Ameriku?
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ključni dani u životu Ane Volš, koja je nestala u prvim satima 1. januara iz kuće u Kohasetu kod Bostona, bili su definitivno od 24. do 26. decembra prošle godine, u vreme oko katoličkog Božića. Tih dana, njena svekrva Dajana Volš unajmila je privatnog detektiva, jer je njen sin Brajan sumnjao da ga žena vara. Tada je i Ana otkrila planove da napusti Brajana i sa decom se preseli u Vašington gde je radila. Od majke Milanke Ljubičić tražila je 24. decembra da se spakuje i sutradan dođe u Boston. Da je Ana napisala majci zbog čega od nje tako iznenada traži da dođe, da je kojom reči nagovestila da ima problema, Milanka bi se sigurno brzo spremila i odletela za Ameriku. Tada bi, možda, sve bilo drugačije.

Prinstcreen /Instagram/anawalshe
Ana Volš sa majkom Milankom Ljubičić

Tokom saslušanja Brajana Volša, koji je optužen da je ubio suprugu Anu, njeno telo raskomadao i ostatke stavio u najlon kese i pobacao po bostonskim kontejnerima i deponijama, čulo se da je njegova majka Dajana Volš, po savetima i uputstvima sina, 26. decembra unajmila privatnog detektiva u Vašingtonu. Dala mu je instrukcije da nadzire Anu u cilju dokazivanja neverstva.

Dva dana kasnije, tokom noćnog provoda sa prijateljicom u glavnom gradu Sjedinjenih američkih država, Ana je navodno otkrila planove da napusti Brajana i da preseli svoju decu u Vašington, zbog straha da će Brajan biti zatvoren zbog savezne optužbe za prevaru.

U ta tri ključna dana, kako se ispostavilo posle hapšenja Brajana Volša, on je na Internetu pretraživao koja je država najbolja za razvod muškarca. Njegove kasnije pretrage, posle Aninog nestanka, bile su zaista jezive.

Ana je, da podsetimo, kraj novembra i početak decembra provela kod majke Milanke Ljubičić u Beogradu, gde je iz Kanade stigla i njena sestra, i tada se, usput, majci požaila da u braku ima trzavica, jer joj nedostaju deca i da bi želela da ih odvede sa sobom u Vašington.

Neobičan mejl

Majci je, potom, 24. decembra poslala poruku pitavši je da li sutra može da krene za Ameriku.  Milanka joj je odgovorila da je put dug i da za jedan dan ne može da se spremi, tačnije da ne može da nabavi svu neophodnu medicinsku terapiju koju koristi. Napisala joj je da može doći za sedam dana. Nešto kasnije, Ana joj je odgovorila da su ona i Brajan već napravili plan za februar i da ne treba da dolazi. Da li bi Ana danas bila živa da je Milanka uspela da otputuje u Ameriku?

Profimedia/Instagram_anawalshe
Ilustracija

Američki mediji objavili su da su se pojavile nove informacije iz istrage nestanka i ubistva Ane Volš. Jedna od njih je i da je policija u Kohasetu, mestu gde se nalazi porodični dom Volšovih, primila mejl neobične sadržine dan pre nego što je Brajan Volš uhapšen. U tom mejlu navodno se tvrdilo da je Ana kidnapovana.

"Ovde kod nas je neka Ana Volš", pisalo je u mejlu u kojem su navodni otmičari aludirali i na neki nepreciziran posao vredan 127.000 dolara i dodali da je "ona zabrljala".

"Ona je sa nama i ako ne bude platila taj novac nikad se neće vratiti", pisalo je navodno u poruci.

Drugi detalji iz misterioznog mejla nisu izneti u javnost. Objavljene su, takođe, i do tada neviđene fotografije sa nadzornih kamera prodavnice na kojima se vidi kako Brajan kupuje sredstva i pribor za čišćenje, kao i kako nosi kesu za smeće.

Saslušan ljubavnik

Obelodanjeno je i da je Ana Volš navodno bila u vezi sa muškarcem, čije ime se ne spominje i da je Brajan Volš zaista sumnjao da ga ona vara. Policija je, kako su preneli američki mediji, obavila razgovor sa tim muškarcem u Vašingtonu 7. januara, dan pre Brajanovog hapšenja.

Taj muškarac je navodno priznao policiji da se "zabavljao" sa Anom. U spisima se navodi da je istražiteljima rekao kako je taj odnos postajao sve ozbiljniji prethodnih nekoliko meseci i da su proveli Dan zahvalnosti zajedno u Dablinu.

Rezultati istrage privtnog detektiva, kojeg je angažovala Dajana Volš, nisu saopšteni javnosti. Osim toga da je možda imala ljubavnika, više Aninih prijatelja potvrdilo je da je ona planirala da se sa decom preseli u Vašington, gde je radila i bila na visokoj poziciji u poslu sa nekretninama. Pomoćnik okružnog tužioca Norfolka Greg Konor rekao je i da je Ana imala životno osiguranje na iznos od 2,2 miliona dolara, a da je Brajan Volš jedini korisnik.

Brajan, kome se suđenje nastavlja u avgustu, nekoliko dana posle Aninog nestanka, uhapšen je zbog ometanja istrage, a pretresom kuće pronađen je krvavi nož, dok su na deponiji, na kojoj se otpad reciklira, pronađene testere, sekira, kao i kravi peškiri i tepih sa tragovima ljudskog tkiva.

Utvrđeno je, da podsetimo, i da je Volš 1. i 2. januara u prodavnici kupio sredstva za čišćenje u vrednsti od 450 dolara, a zatim i da je pre ubistva na internetu pretraživao koja je država najbolja za razvod. Posle ubistva, na ajpedu svog sina, pretraživao je kako se rešiti tela, da li neko može biti osuđen ako nema leša i slično.

Brajan Volš, inače sin uglednog bostonskog neurohirurga, dva puta je pokrao svoga oca. Jednom dok je doktor Volš bio živ, zbog čega ga je izbacio iz testamenta, a drugi put je, kad mu je otac preminuo, provalio u njegovu kuću i iz nje odneo novac, antikvitete, kao i vredne umetničke slike.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike