"Tužioci prvo moraju da dokažu da je Ana Volš mrtva": Šta kaže pravni analitičar o suđenju Brajanu Volšu

02.11.2023

17:23

0

Advokat Volša je izjavio da očekuju da će do kraja godine imati sve neophodne informacije, a nova konferencija zakazana je za 23. januar

"Tužioci prvo moraju da dokažu da je Ana Volš mrtva": Šta kaže pravni analitičar o suđenju Brajanu Volšu
Ana Volš nestala 1. januara - Copyright Printscreen/Instagram

Danas je održana pretkrivična konferencija povodom slučaja Brajana Volša (48) za ubistvo supruge, Ane Volš (39). Međutim, Brajan se nije pojavio na ročištu ali su odbrana i tužilaštvo saopštili najnovije informacije o prikupljanju dokaza.

Kako navode američki mediji, Tužilaštvo je saopštilo da su advokati obe strane nedavno održali konferenciju sa privatnom laboratorijom "Bode", kojoj je država poslala dvanaest uzoraka DNK. Neki od tih uzoraka su imali određene nedostatke u kvalitetu, zbog čega je testiranje obustavljeno.

Tužilaštvo je dodalo da je državna kriminalistička laboratorija završila svoju analizu, iako advokati još uvek nisu primili konačni izveštaj. Takođe, navode i da će tužioci izabrati neke uzorke za dalje testiranje u državnoj laboratoriji.

 

 

Brajan Volš se nije pojavio u sudu i nije se izjasnio o optužbama za ubistvo, obmanu policijske istrage i nepropisno prenošenje tela. Advokat Volša je izjavio da očekuju da će do kraja godine imati sve neophodne informacije, a nova konferencija zakazana je za 23. januar.

Analitičar: Tužioci prvo moraju da dokažu da je Ana mrtva

Pravni analitičar, Majkl Kojn iz Bostona istakao je ranije važnost DNK analize jer istražitelji nikada nisu pronašli telo Ane Volš.

- Tužioci ne samo da moraju dokazati da je ubio svoju suprugu, već moraju da dokažu i da je ona mrtva - dodao je Majkl Kojn.

Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Poo
 

Istakao je i da fragment kosti sam po sebi ne dokazuje nužno smrt.

- Delić kosti sam po sebi ne dokazuje nužno smrt. To dokazuje da je možda bila povređena, a oni pokušavaju da dokažu ubistvo prvog stepena - naveo je Kojn.

Foto: Fejsbuk
 

Podsetimo, Brajan Volš, koji je prvo uhapšen zbog ometanja pravde, optužen je i za ubistvo supruge Ane, kao i za nepropisan prenos ljudskog tela.

Prema navodima optužnice, Volš je svoju suprugu Anu, dok su njihova deca spavala na spratu, ubio, a potom njeno telo raskomadao, a delove tela bacio na nekoliko mesta u okolini Kohaseta kraj Bostona gde su živeli.

Nestanak Ane Volš policiji su prijavile njene kolege videvši da se 4. januara ne pojavljuje na poslu. Kada je policija zakucala na Brajanova vrata, pretvarao se da ne zna ništa o njenom nestanku i danima je glumio ucveljenog supruga, sve dok nije i zvanično osumnjičen za zločin.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike