Osujećena osveta "škaljaraca"! Spremili tim od 12 plaćenika da ubiju dvoje specijalnih tužilaca!

05.09.2023

20:45

0

Autor: 24sedam

Ovim brutalnim napadima želeli su da utiču na političku, izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast

Osujećena osveta "škaljaraca"! Spremili tim od 12 plaćenika da ubiju dvoje specijalnih tužilaca!
Ilustracija - Copyright AP Photo/Risto Božović

U beskrajnom ratu sa "kavačkim" klanom "škaljarci" su spremali osvetu. Pripremili su tim od 12 plaćenika, a cilj je bio da likvidiraju dvoje visokih zvaničnika Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, ali i da izvrše pritisaka ili napade na sudije Višeg suda.

Ovim brutalnim napadima želeli su da utiču na "političku, izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast" u Crnoj Gori.

Deo ovog plana otkrili su i ukrajinski pravosudni organi koji državljanima Srbije Milanu Brankoviću i Petru Jovanoviću, kao i Crnogorcima Emilu Tuzoviću i Stefanu Đukiću. Oni su u pritvoru jer su krajem maja 2020. godine pokušali da ubiju vođu "kavčana" Radoja Zvicera u Kijevu.

- Tokom istrage pronašli smo podatke da su uhapšena četvorica bili samo deo šireg plana osvete "kavačkom klanu" i državnom vrhu Crne Gore. Ubistvo Zvicera trebalo je da bude samo prvi korak u ostvarenju zacrtanog cilja - stoji u sudskim dokumentima ukrajinskog suda.

Protiv četvorke u Kijevu se vodi postupak za neovlašćeni promet oružja na teritoriji Ukrajine i pokušaja naručenog ubistva u centru Kijeva i oni su u pritvoru posle neuspelog pokušaja ubistva Zvicera. Njima su tokom kretanja po Ukrajini pomagali narodni poslanik 8. saziva Jevhen Dejdej, ali i pripadnici Nacionalne policije.

Grupa, koju u Ukrajini nazivaju "balkanske ubice", sačekali su Zvicera kada je izašao da se prošeta sa troje dece i psom po kraju u kome je živeo u centru Kijeva. Ali, šetnju je prekinula kiša koja je počela da pada, pa su potrčali ka kući. U tom trenutku, Zvicera su presrela dvojica muškaraca koja su zapucala na njega. Teško ranjen, pogođen sa pet metaka, Zvicer je uspeo da pobegne u obližnji kafić. 

Njegova supruga Tamara Zvicer nalazila se nedaleko od mesta pucnjave i verovatno mu je spasila život. Izvadila je pištolj i zapucala ka napadačima, koji su se brzo vratili u svoj automobil i pobegli. Zatim je otišla do kafića, pritisla mu rane da smanji krvarenje dok ne stigne hitna pomoć, koju je pozvao jedan od zaposlenih u kafiću.

Inače, napadači Stefan Đukić i Emil Tuzović su članovi "škaljarskog" klana. Đukić je u Crnoj Gori optužen da je u novembru 2019. ubio Jovana Klisića iz Bara. Debeo dosije imaju i njihove "kolege" iz Srbije.

Branković je 2013. osuđen na šest i po godina za pokušaj ubistva jer je dve godine ranije metalnom šipkom udarao trojicu ljudi sa kojima se posvađao, a četvrtog, koji je pokušao da mu oduzme šipku, ranio iz pištolja. Jovanović je dobio osam godina zatvora jer je 2010. učestvovao u pljački banke u Nišu. On se sumnjiči i da je u januaru 2020. godine u Beogradu ubio Marka Vukovića, bliskog "kavačkom" klanu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike