"Škaljarac" strahovao za život: U procepu zbog fatalne Vasilise!

02.08.2023

20:45

0

"Škaljarci" planirali da ubiju svog čoveka, jer je bio u vezi sa blogerkom Vasilisom, udovicom Zijada Nurkovića

"Škaljarac" strahovao za život: U procepu zbog fatalne Vasilise!
Vasilisa Nurković pominje se u prepisci između Petra Lazovića i Radoja Zvicera - Copyright Instagram_vasiilisa_ Printscreen/MUP/Libertas

Europol je crnogorskoj policiji dostavio "Skaj" poruke za koje se tvrdi da su ih međusobno razmenjivali "kvačani", kao i policajci koji su radili za vođu tog klana Radoja Zvicera. Otkriveno je da su u prepisci dogovarali otmicu jednog "škaljarca", koji je navodno trebalo da pristane da bude svedok saradnik i otkrije egzekutore u najmanje 20 likvidacija.

Čitava "Skaj" komunikacija među njima otkrila  je planove za razne likvidacije, ali i način na koji su, kako se sumnja, funkcionisali crnogorski klanovi. Otkrivene su, kako prenose crnogorski mediji i tajne ljubavne afere, koje su se odvijale unutar klanova. Afere ne bi bile interesantne istražiteljima da upravo zbog žena pojedini pripadnici klanova nisu stradali.

Jedan pripadnik "škaljarskog klana", plašio se za svoj život, a kako je navodno napisao u jednoj poruci opasnost mu je pretila i od "kavčana" i od policajaca, ali i od njegovih "škaljaraca". U objavljenim presretnutim porukama, sve to je bilo zbog fatalne crnogorske blogerke Vasilise Nurković.

Petar Lazović i policajac Ljubo Milović, kako proizilazi iz objavljenih "Ska"j prepiski, oteli su Edmonda Mustafu 1. avgusta 2020. godine i sa šefom "kavačkog klana", navodno, dogovorili da ga, ako ne ispoštuje “povedu da pliva za vazda”.

U jednoj od konverzacija, Lazović, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Spužu, navodno o svemu izveštava Darka Šarića koji je u tom trenutku u zatvoru u Beogradu i govori kako mu taj "škaljarac" priča da i "škaljarci" planiraju da ga ubiju, jer je u vezi sa Vasilisom Nurković, udovicom "škaljarca" Zijada Nurkovića, koji je 2019. likvidiran u Španiji.

U vezi sa Zijadovom ženom

- Kaže "hoćete me ubiti vi, hoće "kavčani", hoće moji što sam sad u vezi sa ženom od Zijada - piše navodno, u poruci koju je Lazović poslao Šariću.

Zijad Nurković, inače je iz Rožaja, bio je blizak klanu Alana Kožara, sve dok nije ubijen u Španiji 18. aprila 2019. godine. On je likvidiran naočigled Vasilise koja je tada bila u drugom stanju i njihove ćerkice. Inače, Vasilisa je poznata blogerka i influenserka u Crnoj Gori, a na društvenoj mreži Instagram ima mnogobrojne pratioce.

 

 

U daljim prepiskama, Radoje Zvicer obaveštava policajce da se setio da su "škaljarci" svom saradniku, dok je bio u zatvoru, slali fotografije devojke koja drži prst na usnama, kao "znak ćutnje", na šta mu Lazović objašnjava da je to bila izvesna Vasilisa.

 

 

- Reci mu da oće da ga u Noru tresnu. Da su Jankovići uzeli to na sebe. Kad je izdao Zijada, sve bi. A Jankovićima smeta on za Bar - piše, navodno, policajac.

Zvicer i Lazović tada, kako pišu crnogorski mediji, šalju fotografije devojke od tog "škaljarca" i njenih drugarica.

- Jer ako ne bude ispoštovao ovaj smrad... mi mu sve znamo i način. Mi ćemo ga povesti u nepoznatom pravcu, brate, on umire od nas, drhti kao prut! To i koristimo. Sad sam mu nosio da jede. Samo ako ne bude, to mu je kraj - napisao je Lazović.

Kum Alana Kožara

Zijad Nurković, da podsetimo, ubijen je pred trudnom suprugom i dvogodišnjom ćerkom u španskom gradu Malaga pre tačno četiri godine. On je pogođen u glavu i prevezen u bolnicu, gde je gotovo dan bio na aparatima, ali je uprkos naporima lekara preminuo. Nurković je bio kum Alana Kožara, na Krfu ubijenog pripadnika "škaljarskog klana" i jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića.

Printskrin/instagram/vasilisa
Zijad i Vasilisa Nurković

Španska policija istraživala je ubistvo Nurkovića, u koga je 18. aprila 2019. godine uveče pucala neidentifikovana osoba, koja ga je, kako pretpostavljaju istražitelji, pratila pre zločina. Ubica do danas nije uhapšen.

Nurković je, kako su izveštavali španski mediji, sa porodicom bio turistički u Španiji, a kada je pogođen u glavu bili su u oblasti Los Amigos. Mediji na Pirinejima javili su i da je tokom pucnjave došlo do saobraćajne nezgode, pa su žena i dete Nurkovića prebačeni u bolnicu.

Printskrin/facebook/VasilisaNurkovic
Zijad i Vasilisa

Crnogorska policija obaveštena je o likvidaciji i kolegama iz Španije pružila je određena saznanja o Nurkoviću, a španski mediji napominju da su obračuni u Malagi mahom posledica borbe za prevlast u trgovini narkoticima.

U policijskim evidencijama Nurković je slovio za bliskog saradnika ubijenog Baranina Luke Đurovića, čije vođstvo kriminalnom grupom je nasledio njegov sugrađanin Alan Kožar.

Za Nurkovićem je 2017. bila raspisana potraga zbog sumnje da je sa Edmondom Mustafom i Damirom Hodžićem pokušao da iznudi 10.000 evra od Ulcinjanina A. M. Oni su se predali posle dvadesetodnevnog bekstva. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike