Raskol u "škaljarskom klanu": Kako su "krtice" izdale neuhvatljivog vođu!

01.08.2023

20:45

0

Baranina Alana Kožara "prodali" su njegovi "škaljarci" Milić Minja Šaković i Risto Mijanović, otkrila "Skaj" prepiska

Raskol u "škaljarskom klanu": Kako su "krtice" izdale neuhvatljivog vođu!
Ubistvo Alana Kožara organizovali Minja Šaković i Risto Mijanović? - Copyright Printscreen/Youtube

Petar Lazović, glavni policajac Radoja Zvicera, oteo je 1. avgista 2020. godine "škaljarca" Edmonda Mustafu, bliskog vođi barske grupe Alanu Kožariu, otkrila je prepiska na "Skaj" aplikaciji. Mustafi je tada ispričao da su likvidaciju Kožara i Damira Hadžića na Krfu, samo osam dana ranije, organizovali upravo njegovi saradnici iz klana. Otkrio je da su to, sada ubijeni, Milić Minja Šaković i Risto Mijanović.

Otetog Mustafu su, kako prenose crnogorski mediji, držali u City kvartu i sve vreme održavali komunikaciju sa Darkom Šarićem, koji je u to vreme bio u zatvoru u Beogradu.

"Jesi čuo za Kožarevog vojnika Edmonda Mustafu iz Bara. Sinoć smo ga Ljubo i ja oteli u Baru, i doveli u PG štek stan, čuvaju ga momci naši. Rekao nam je za sedam-osam ubistava ko je počinio. Niko ne zna da smo ga oteli, ali procijenili smo da je bolje da nam ih išpija. Pod našom kontrolom je. Ispričao je za osam ubistava. Dali mu našu kriptu, jer njegovu ne smije da koristi. Sad je kod nas trenutno", raportirao je policajac Lazović Darku Šariću.

Tada je Šariću preneo i da je u stanu sa Mustafom i da je taj Baranin tražio da mu kažu ko je izdao Alana Kožara.

"Kožar mu je sve bio. Kaže dajte mi ko je izdao Alana. Ja rekoh Minja Šaković i Risto Mijanović. Ja sam sa Komitom i Ljubom dogovarao, i ja i Ljubo se dogovaramo ako ne ispoštuje da ga povedemo da pliva za vazda", izvestio je Lazović.

Hrvatin otkrio imena egzekutora

Visokopozicionirani pripadnici "škaljarskog klana" Baranin Alan Kožar (43) i Užičanin Damir Hadžić (45) izrešetani su na Krfu 23. jula 2020. godine. Ubiijeni su kada su se vraćali sa plaže, ispred luksuzne vile koju su iznajmili u okolini Helikounasa u Prasoudiju, južno od Krfa. U njih je, dok su sedeli u svom parkiranom automobilu, ispaljeno ukupno 29 hitaca iz "škorpiona" i "kalašnjikova", i smaknuti su za svega nekoliko sekundi, a pogođeni u glavu, ruke, noge i stomak. Njihova tela pronašla je maserka koja je trebalo da ih masira nakon što dođu sa plaže.

Printscreen/Libertas
Petar Lazović na fotografiji sa Zvicerom i Belivukom

Bojan Hrvatin, svedok saradnik u slučajevima protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovog klana, otkrio je imena egzekutora, među kojima je Dušan Jovanović, zvani Giba. Jovanović je ranije spominjan kao čovek koji sarađuje sa Darkom Šarićem, a njegov stariji brat, Vuk Jovanović, izrešetan je na Karaburmi pre godinu dana.

Radoje Zvicer, Milan Vujotić i Darko Šarić organizovali su kriminalnu grupu koja je, pored ostalog, na Krfu ubil Kožara i Hadžića. Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore vodi istragu protiv 11 osoba. Pored trojice organizatora, na spisku su i članovi kriminalne grupe, i to bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović i njegov prijatelj i nekadašnji kolega Ljubo Milović, koji je u bekstvu.

Ljubo Milović, Foto: Liberetas
Ljubo Milović u bekstvu

Kao pripadnici ove kriminalne grupe označeni su još Slobodan Kašćelan, Dragan Knežević, Milan Knežević, Radoje Živković, Nikola Spasojević i Filip Knežević, kao i državljani Srbije Veljko Belivuk, Nebojša Janković, Ratko Živković, Milovan Zdravković, Stefan Andrejić, Vladimir Vojinović, Miloš Jevrić, Marko Stanković, Dušan Jovanović, Slobodan Vujačić i Nikola Spasojević.

Mustafa demantuje

Lazović navodno tvrdi da su im Kožara servirali upravo Šaković koji je ubijen u Budvi prošle godine i Mijanović čiji je nestanek još misterija. Iako postoje fotografije Mijanovićevog mučenja u Turskoj, telo nikada nije pronađeno, a uhapšeni "kavčani" tvrde da je Mijanović živ i da je uhapšen na Jahorini prošle godine.

Printscreen/egm
Otmica i mučenje Rista Mijanovića

Sve ove navode crnogorskih medija demantovao je sam Edmond Mustafa, koji tvrdi da su neistine da je ikada bio otet i mučen, kao i da je bilo šta radio pod prisliom.

Printscreen/Facebook/E.M.
Edmond Mustafa

- Pominjan sam u kontekstu otimanja i mučenja i navodnog držanja u nekom stanu u Podgorici. Moram vam reći da to nikako ne odgovara istini. Nikad nisam bio otet i zlostavljan od određenih policijskih službenika kako bi od mene iznudili neka priznanja, to apsolutno nije tačno. Ja sam sa nekim od njih obavljao razgovore. Spreman sam da se testiram na poligrafu kako bi dokazao da je to sve laž. Isto sam i pomenuo kad sam dao izjavu u Specijalnom državnom tužilaštvu u Crnoj Gori kad sam se izjasnio da niko na mene nije sprovodio silu i protiv moje volje me držao u nekom stanu, takođe sam se nudio da me vode na poligraf da bi dokazao šta je istina. Molim vas da stavimo tačku na ovu nesitinu - žustro je demantovao Mustafa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike