Naivni plaćenik "kavčana": Overio "škaljarca" za 50.000 i sada se pravi - lud!

26.08.2023

10:51

0

U krvi Dušana Tanaskovića pronađeni su kokain, diazepamin i antipsihotik olanzapin

Naivni plaćenik "kavčana": Overio "škaljarca" za 50.000 i sada se pravi - lud!
Ilustracija - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN/Instagram/Youtube

Ni ponuđeno jemstvo od 100.000 evra nije pomoglo Kragujevčaninu Dušanu Tanaskoviću kako bi se branio sa slobode za ubistvo visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana" Gorana Vlaovića, na današnji dan prošle godine na hrvatskom ostrvu Pag. Jedini je sa ovih prostora koji je u sudnici nosio pancir u momentu kad je priznao da je ispred noćnog kluba, naočigled nekadašnje srpske misice Dragane Banić, koja je bila sa njim u društvu, ubio Vlaovića i trebalo je da dobije 50.000 evra.

Tanasković se, da podsetimo, tereti da je na plaži Zrće, hicem iz pištolja, naočigled mnogobrojnih svedoka i srpske manekenke i učesnice rijalitija Dragane Banić, ubio Vlaovića iz Herceg Novog.

Vlaović je tog 26. avgusta oko 4.30 sati ujutru tek je izašao iz kluba. Bio je možda 15 do 20 metara od ulaza, u društvu devojke kad mu je ubica prišao s leđa i iz pištolja hladnokrvno ispalio hitac u vrat. Vlaović je pao kao pokošen, a ubica je počeo da beži.

Za Dušana Tanaskovića od početka se sumnjalo da je plaćenik, koji je za "kavački" klan ubio Vlaovića. Takve sumnje potvrđuje i to da je samo dve nedelje kasnije u Turskoj ubijen i Jovan Vukotić, vođa "škaljaraca" kome je Vlaović bio deska ruka.

Suđenje Tanaskoviću održava se u Zadru, ali je Crna Gora od Hrvatske tražila njegovo izručenje, jer ga crnogorsko tužilaštvo tereti za učešće u ubistvu Milića Minje Šakovića u Budvi sredinom juna prošle godine.

Hrvatski mediji preneli su da je Tanasković na sudu priznao da je ubio Vlaovića, ali da nije želeo da otkrije motiv likvidacije. U krvi mu je nakon privođenja pronađen kokain, diazepamin i antipsihotik olanzapin. Proces protiv Tanaskovića priveden je kraju, ali je traženo novo psihijatrijsko veštačenje za njega, budući da odbrana sve vreme tvrdi da je nevin i da ima šizofreniju, dok su veštaci tvrdili da je uračunljiv.

Dostavljeni su novi dokazi do kojih je hvratsko tužilaštvo došlo tako što je postavilo prislušne uređaje u ćeliju u kojoj je Tanasković. Time je utvrđeno je da je u krivičnom delu učestvovalo više osoba i da je on za ubistvo trebalo da dobije novčanu naknadu. Zbog toga tužilaštvo traži da se optužba prekvalifikuje u teško ubistvo iz koristoljublja, preneli su ranije hrvatski mediji.

Ključni dokaz protiv optuženog je snimak, na kom se vidi kako prilazi Vlaoviću koji sa društvom izlazi iz kluba, puca i beži. Motiv ubistva nije zvanično otkriven, ali se sumnja da je Tanasković angažovan da ubije Vlaovića u ratu između "kavačkog" i "škaljarskog" klana.

Dragana Banić je više puta na društvenim mrežama objavljivala njihove zajedničke fotografije, kao i tekstove posvećene Vlaoviću. Obeležavala je na taj način njima bitne datume, ali i svaki mesec koji je provela bez njega.

Vlaović je, da podsetimo, sahranjen na Novom bežanijskom groblju u strogoj tajnosti, jer je prethodno zakazana sahrana otkazana u poslednjem momentu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike