"Škaljarac" uhapšen zbog zlostavljanja ćerke crnogorskog biznismena: Kad je policija stigla, Saša skočio sa terase!

24.05.2023

13:24

0

Autor: Mi. S.

Saša Agović uhapšen je zbog sumnje da je zlostavljao svoju partnerku V. Đ. (23)

"Škaljarac" uhapšen zbog zlostavljanja ćerke crnogorskog biznismena: Kad je policija stigla, Saša skočio sa terase!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnik podgoričkog ogranka "škaljarskog klana" Saša Agović uhapšen je zbog sumnje da je zlostavljao svoju partnerku V. Đ. (23), ćerku poznatog cenogorskog biznismena. Agoviću je, posle saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, određeno zadržavanje od 72 sata, a osumnjičen je za krivično delo zlostavljanja.

Devojka, inače, Podgoričanka. 22. maja prijavila je policiji da je Agović zlostavlja, posle čega su inspektori pokušali da ga pronađu. Kada je policija pokušala da uđe u stan u kom se krio u zgradi u Central Pointu, Agović je skočio sa prvog sprata, a tom prilikom polomio je petu i ruku. Uhapšen je u bolnici u kojoj mu je ukazana pomoć.

Jedan od izvora crnogorskih medija iz istrage, rekao je da su i kod devojke konstatovane povrede.

Prema nezvaničnim informacijama, posle Agovićevog hapšenja devojka je navodno pokušala da povuče prijavu. Kako prenose mediji, ona je inspektorima tvrdila da se sama povredila i zahtevala da njenog partnera puste na slobodu. Tužiteljka mu je, međutim, odredila zadržavanje.

Krivičnim zakonikom Crne Gore propisano je da će se kaznom do jedne godine zatvora osuditi onaj ko zlostavlja drugog ili prema njemu postupa na način kojim se vređa ljudsko dostojanstvo.

Deo klana ubijenog Stamatovića

Agović je, inače, godinama poznat policiji i u spisima je označen kao bezbednosno interesantna osoba. Hapšen je u velikoj policijskoj akciji krajem 2017. godine, tokom koje su inspektori, u Podgorici, pretresli 21 stan u kojima žive osobe povezane sa crnogorskim klanovima.

Prema pisanju medija, sredinom decembra 2019. godine uhapšen je opet, i to pošto je policija, pretresom, na imanju njegove porodice pronašla ukradeni dvotočkaš, automatsku pušku, metke i tri ručne bombe.

Iako su kod njega došli zbog prijave da je pretio pištoljem dvojici Podgoričana, naknadno je optužen da je deo kriminalne organizacije sada ubijenog Stevana Stamatovića, koja je u maju 2017. godine planirala likvidaciju Radojice Zekovića.

Dve godine u pritvoru

Optužnica protiv njega podneta je početkom 2021. godine, nakon što su istragom dokazane njegove veze sa grupom Stamatovića i učešće u planiranjima najtežih krivičnih dela. Dve godine boravio je u Istražnom zatvoru, gde je i čekao presudu.

Printscreen /Mup
Igor Dedovič i Stevan Stamatović ubijeni u Atini

Ekipa Stamatovića je, krajem 2019. godine, osuđena u Višem sudu u Podgorici na ukupno 41 godinu zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja likvidicije Zekovića. Ubijenom šefu podgoričkog ogranka "škaljarskog klana" Stamatoviću, tada je odmerena kazna od 12 godina zatvora, dok su kao saizvršioci za teško ubistvo u pokušaju Milan Lješnjak i Deletić osuđeni na po devet i po godina robije. Aleksandar Bojović i pokojni Đorđije Božović osuđeni su na po tri i po godine, a Stefan Balević na tri godine zatvora zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenog držanja oružja.

Božović je poginuo 4. marta te godine, u eksploziji automobila, na parkingu ispred marketa “Lida” u Dalmatinskoj ulici u Bloku 6 u Podgorici.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike