Tri devojke umešane u likvidacije vodećih "škaljaraca": Ajša, Asija i Azra uhapšene zbog Jovana Vukotića i Ranka Eskobara!

11.06.2023

20:45

0

Belivukov pokajnik Srđan Lalić pomenuo jednu od devojaka na suđenju zloglasnom klanu u Beogradu

Tri devojke umešane u likvidacije vodećih "škaljaraca": Ajša, Asija i Azra uhapšene zbog Jovana Vukotića i Ranka Eskobara!
Ilustracija - Copyright Printscreen/Googlemap/Mup Facebook/A.S Printcreen/sozcu.com.tr

Tri devojke, dve Turkinje i studentkinja iz Brčkog, uhapšene su zbog umešanosti u ubistva vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića (42) u Istanbulu u Turskoj i visokopozicioniranog "škaljarca" Ranka Radoševića (54), poznatijeg kao Ranko Eskobar. Sve tri sumnjiče se uglavnom za pomoć egzekutorima, a njihova imena počinju slovom A. Jednu od njih pomilnjao je u sudnici Specijalnog suda i Srđan Lalić, svedok okrivljeni protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Lalić tvrdi da im je smeštaj u Turskoj, kad su pobegli pred državnim udarom, obezbedio Radoje Živković Žuti, inače rođak odbeglog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, preko svoje devojke Turkinje Asije J. Ona je, takođe, ispitivana u istrazi ubistva vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića za koje je, pored ostalih, osumnjičen i Živković.

Printcreen/ sozcu.com.tr
Radoje Živković Žuti

Asija J., uhapšena je nakon Vukotićevog ubistva, a bila je zaposlena u firmi kod Murata P., koji se sumnjiči da je skrivao Živkovića, dok se Žuti navodno borio da dobije boravišnu dozvolu. Fotografije Radoja Živkovića i Milana Vujotića pronađene su u njenom mobilnom telefonu, a ona je navela da je Živkovića poznavala po imenu Mario.

- I Mario i njegov prijatelj su se borili da dobiju boravišnu dozvolu. Ali advokat to nije mogao da im sredi - rekla je tada Turkinja.

Na njenom telefonu pronađene su i fotografije vozila u kojem je Vukotić ubijen.

Ocinkareni u mejlu

- Poznajem Maria pet godina. Dala sam mu tri puta da koristi moj telefon. Mario je rekao da je ispustio svoj telefon u taksiju kada se vraćao jedne večeri sa zabave i zato sam mu dala svoj telefon, koji je koristio dan-dva – rekla je Asija u istrazi ubistva Vukotića u Istanbulu.

twitter/Süleyman Soylu @suleymansoylu
Jovan Vukotić

Visokopozicionirani pripadnik "kavačkog klana" Radoje Živković Žuti danima je pratio sa svog telefona kretanje automobila Jovana Vukotića u Istanbulu. To je činio i 8. septembra prošle godine samo nekoliko minuta pre nego što su šefa "škaljaraca", prema optužnici, ubila dvojica pripadnika turske kriminalne grupe dok je bio u autombilu sa vozačem, trudnom nevenčanom suprugom Mašom M. i malim detetom.

Desetog dana istrage ubistva Jovana Vukotića, kako se navodi, na mejl adresu Odeljenja za organizovani kriminal turske policije stigao je mejl.

"Ovaj posao je uradila kriminalna organizačija "kavač". Živković, koji se nalazi na crvenoj poternici, krije se u Istanbulu. Oni koji ga kriju su Murat P., Ajša S. i Asija J. Živkoviću obezbeđuju stanovanje, vozilo i telefonsku liniju. Organizovali su ovaj posao sa Binalijem Čamgozom i kriminalnom grupom u Izmiru", navedeno je u mejlu.

Murat P., Ajša S. i Asija J. uhapšeni su istog dana kada su u akciji u hotelu u Polonezu u Istanbulu uhapšeni Radoje Živković Žuti, njegov zamenik Milan Vujotić i njegov telohranitelj Zdravko Perunović zvani Pitbul.

Na početku suđenja za Vukotićevo ubistvo u Istanbulu, Radoje Živković potvrdio je da poznaje da poznaje optužene Ajšu S. i Asiju J., koja mu je inače devojka. 

Fotografije u telefonu

Asija J. je između ostalog rekla da je Radoju pozajmila telefon na dva dana i "da je on možda napravio te fotografije i da on treba da ih objasni".

Kako je ranije bilo reči, u njenom telefonu su pronađene fotografije automobila u kojem je Vukotić ubijen, a u Živkovićevom telefonu su fotografije Vukotićeve lokacije, kao i ubistva Rista Mijanovića, posle čega je u Turskoj pokrenuta nova istraga u okviru koje je uhapšen Željko Bojanić.

Studentkinja iz Brčkog Azra Šabanović (22), koja je osumnjičena za učestvovanje u ubistvu Ranka Radoševića  biće izručena Srbiji, jer su za to ispunjenne sve zakonske pretpostavke. Ona bi u Srbiju trebalo da stigne u narednom periodu. Radošević je, da podsetimo, ubijen 9. marta ove godine na bezinskohj pumpi u beogradskom naselju Rušanj.

Ubijeni Radošević, kako se veruje, bio je visokopozicionirani pripadnik "škaljajrskog klana" i kum Radomira Bobana Baćovića, koji je na čelu ove kriminalne organizacije zamenio upravo dotadašnjeg neprikosnovenog vođu Jovana Vukotića.

MUP
Marko Pjanović

Azra je, da podsetimo, po međunarodnoj poternici Srbije uhapšena u Sarajevu 14. marta, pet dana posle ubistva Radoševića u Beogradu.

Sumnja se da je Azra Šabanović zajedno sa svojim dečkom uhapšenim Markom Pjanovićem iz Bijeljine, koji je, navodno, prevozio ubice, bila u Beogradu u vreme zločina i pomagala im. Pjanović je, inače, važio za vođiu "grobara" u Brčkom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike