Studentkinju iz Brčkog izručuju Srbiji: Ispunjeni svi uslovi, Azra umešana u ubistvo Ranka Eskobara!

10.06.2023

18:50

0

Ekstradicioni pritvor u kome se nalazi Azra Šabanović može da traje najduže do septembra ove godine

Studentkinju iz Brčkog izručuju Srbiji: Ispunjeni svi uslovi, Azra umešana u ubistvo Ranka Eskobara!
Azra Šabanović - Copyright Printscreen/Facebook/A.S

Studentkinja iz Brčkog Azra Šabanović (22), koja je osumnjičena za učestvovanje u ubistvu Ranka Radoševića (54), poznatijeg kao Ranko Eskobar, kako 24sedam saznaje, biće izručena Srbiji, jer su za to ispunjenne sve zakonske pretpostavke. Ona bi u Srbiju trebalo da stigne u narednom periodu. Radošević je, da podsetimo, ubijen 9. marta ove godine na bezinskohj pumpi u beogradskom naselju Rušanj.

Ubijeni Radošević, kako se veruje, bio je visokopozicionirani pripadnik "škaljajrskog klana" i kum Radomira Bobana Baćovića, koji je na čelu ove kriminalne organizacije zamenio dotadašnjeg neprikosnovenog vođu Jovana Vukotića, koji je ubijen 8. septembra u Istanbulu u Turskoj.

Ekstradicioni pritvor u kome se nalazi Azra Šabanović može da traje najduže do septembra ove godine, pa se očekuje da izručenje bude pre toga obavljeno. Azra je osumnjičena da je učestvovala u pomaganju u ubistvu Radoševića.

Azra je, da podsetimo, po međunarodnoj poternici Srbije uhapšena u Sarajevu 14. marta, pet dana posle ubistva Radoševića u Beogradu.

Sumnja se da je Azra Šabanović zajedno sa svojim dečkom uhapšenim Markom Pjanovićem iz Bijeljine, koji je, navodno, prevozio ubice, bila u Beogradu u vreme zločina i pomagala im. Pjanović je, inače, važio za vođiu "grobara" u Brčkom.

Kao direktni počinioci egzekucije na benzinskoj pumpi označeni su i uhapšeni Stefan Zlatanović  iz Lebana i Luka Vučetić (35) iz Kraljeva. Likvidaciju Radoševića, da podsetimo, snimile su kamere, a na snimlku se vide njih dvojica. Sa njima je uhapšena i jedna maloletna devojka.

Printscreen
Osumnjičeni za ubistvo Ranka Eskobara na snimku kamere

Sa hirurškim maskama preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali Radoševića na parkingu benzinske stanice u Rušnju, izvadila pištolje i ispalila više metakla u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. Radošević je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Zlatanović i ispalio mu nekoliko hitaca u leđa, usled čega je žrtva pala na pod.

Istraga je, da podsetimo, pokazala da je Radošević, koji je imao auto-plac za prodaju automobila, namamljen na sastanak. Osumnjičeni su s njim dogovorili kupovinu automobila, a kobnog jutra su mu rekli da će doći na pumpu da pogledaju vozilo. Umesto toga, usledila je egzekucija.

Kako smo već pisali, Marko Pjanović je posle hapšenja ispričao da je nalog za ubistvo Radoševića izdao čovek koji je dao nalog i za ubistvo Luke Žižića u Novom Beogradu.

Osumnjičena Azra Šabanović je, kako se sumnja, 5. marta, četiri dana pre ubistva Ranka Radoševića, na jednoj Fejsbuk stranici tražila stan u Beogradu uz određene uslove i cenu koja bi joj navodno najviše odgovarala.

"Dobar dan svima, da li iko izdaje stan sa odvojenom spavaćom? Poželjna cena bi bila do 400 evra", napisala je Azra. Upravo ovaj status je  jedan od dokaza da je u vreme likvidacije Ranka Eskobara boravila u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike