Azra u ekstradicionom pritvoru, čeka izručenje: Srbija je potražuje zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Ranka Eskobara

19.04.2023

09:16

0

Autor: Ekipa 24sedam

Radošević je likvidiran 9. marta dok je sedeo u kafiću na pumpi u Rušnju

Azra u ekstradicionom pritvoru, čeka izručenje: Srbija je potražuje zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Ranka Eskobara
Azra Šabanović - Copyright Printscreen/Facebook/A.S

Sud Bosne i Hercegovine juče je doneo rešenje kojim je Azri Šabanović ukinut privremeni, a određen ekstradicioni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla izbeći postupak izručenja ili provođenja izručenja.

Ekstradicioni pritvor po ovom rešenju može trajati najduže šest meseci od dana hapšenja 14. marta ove godine ili do nove odluke Suda, piše "Dnevni avaz".

Printscreen/ Mup
Ranko Radošević

Azru Šabanović (22) iz Brčkog potražuje Srbija zbog sumnje u umešanost u ubistvo Ranka Radoševića Eskobara 9. marta u Beogradu.

Odbrana koju zastupa advokat Damir Kočo zatražila je juče da se Šabanović umesto pritvora, odrede mere zabrane.

Podsetimo, Radošević je likvidiran dok je sedeo u kafiću na pumpi u Rušnju, kada su dva maskirana mladića ispalila hice u njega, a potom pobegla. Njihov dolazak i beg iz kafića zabeležile su kamere.

Printscreen
Osumnjičeni za ubistvo Ranka Eskobara

Policija je nekoliko dana kasnije, u štek stanu na Novom Beogradu uhapsila osumnjičene Stefana Zlatanovića (28) iz Lebana i Luku Vučetića (26) iz Kraljeva, a sa njima je u stanu bila i maloletnica (17).

Naknadno su u BiH uhapšeni Azra Šabanović (22) i  Marko Pjanović, njen dečko i vođa navijača Partizana iz Brčkog. Odluka o njegovom izručenju ili određivanju ekstradicionog pritvora trebalo bi da bude donesena u narednim danima.

MUP
Marko Pjanović

Njih dvoje se sumnjiče da su se dan pre ubistva Radoševića bila na njegovom auto-placu gde su se predstavili kao kupci automobila i sa žrtvom dogovorili da se sutradan u 11 sati nađu na pumpi u Rušnju gde će mu dati novac, a on njima vozilo. Međutim, umesto njih su došle ubice.

Ubijeni Radošević, kako se veruje, bio je visokopozicionirani pripadnik "škalajrskog klana" i kum Radomira Bobana Baćovića, koji je na čelu ove kriminalne organizacije zamenio dotadašnjeg  vođu Jovana Vukotića, koji je ubijen 8. septembra prošle godine u Istanbulu u Turskoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike