Bizarna odbrana "kavčanina" za mučenje i ubistvo "škaljarca" u Turskoj: "Optužnicu su pripremili srpski mediji u političkom smislu"

08.06.2023

08:45

0

Autor: Mi. S.

Mijanović je otet iz restorana u Istanbulu, ubijen i zakopan iza vile Bojanića u Zekerijakoju

Bizarna odbrana "kavčanina" za mučenje i ubistvo "škaljarca" u Turskoj: "Optužnicu su pripremili srpski mediji u političkom smislu"
Poslednji minuti života Rista Mijanovića - Copyright Printscreen/egm

Kotoranin Željko Bojanić izjavio je pred sudom u Istanbulu da nema nikakve veze sa ubistvom Cetinjanina Rista Mijanovića. On je, kako prenose turski mediji, izjavio da nije član mafije i da ne prihvata optužbe.

- Ovu optužnicu pripremili su srpski mediji. Da je istina, bilo bi dokaza. To je moglo da se uradi i u političkom smislu - rekao je Bojanić.

U Istanbulu je, da podsetimo, održano suđenje za ubistvo Rista Mijanovića, člana "škaljarskog klana", koji je ubijen posle mučenja u jednoj vili 2020. godine.

Prema pisanju turskih medija, tužilaštvo je utvrdilo da je Mijanović otet 11. septembra 2020. godine iz restorana u Istanbulu, a nakon što je ubijen, prevezen je i zakopan iza vile Bojanića u Zekerijakoju.

- Kuća koja se navodi nije moja. Došao sam u Tursku da živim, ja sam državljanin Crne Gore - branio se Bojanić pred sudom.

U Višem krivičnom sudu u Istanbulu, uz Bojanića, pojavili su se i pritvoreni Hakan Kaptan, optuženi Milan Vujotić i njihovi branioci.

Optuženi Radoje Živković, koji je uhapšen zbog likvidacije vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića 8. septembra prošle godine u Istanbulu, saslušavan je putem video-linka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike