Deca ubijene Ane Volš tri meseca u prihvatilištu: Njena majka Milanka ih nije čula, ne zna koliko pate za majkom!

11.04.2023

20:45

0

Brajan Volš će se pred sudom naći 27. aprila

Deca ubijene Ane Volš tri meseca u prihvatilištu: Njena majka Milanka ih nije čula, ne zna koliko pate za majkom!
Ana Volš sa majkom u Beogradu - Copyright Prinstcreen /Instagram/anawalshe

Milanka Ljubičić, majka Ane Volš, za čije ubistvo je u Americi zvanično optužen njen suprug Brajan Volš, kaže za 24sedam da su njeni unuci i dalje u prihvatilištu u Masačusetsu.

Starateljstvo nad Aninim i Brajanovim sinovima, uzrasta od 2, 4 i 6 godina preuzelo je u januaru Odeljenje za decu i porodicu iz Masačusetsa u SAD nakon što su u roku od nedelju dana praktično postali siročiči i oni se više od tri meseca nalaze u ovoj ustanovi.

Prinstcreen /Instagram/anawalshe
Ana Volš

Milanka navodi za naš portal da ne zna da li će brigu o njenim unučićima preuzeti njena druga ćerka koja sa porodicom živi u Kanadi.

- U velikom je poslu i nismo se dugo čule - kaže Milanka i dodaje da ona nema kontakt sa domom u kom se njeni unuci nalaze jer ne zna engleski jezik.

Inače, Milanka je nedavno izjavila da se njena druga ćerka rešava problem papirologije i pitanje Anine imovine, kako bi je sačuvala za Aninu decu u slučaju da se ona ne pojavi.

Greg Derr/The Patriot Ledger via AP
Brajan Volš

Na pitanje da li je čula da je Brajan optužen za Anino ubistvo, njena majka kaže za 24sedam da ne prati medije.

- Ja ne pratim novine apsolutno. U njima ima svega i svačega - kaže Milanka.

Rekla je da čeka da dobije zvanične informacije i da ne zna u šta da veruje.

Milanka je krajem januara bila na razgovoru u Ministarstvu spoljnih poslova, kada je potpisala zahtev za pribavljanje zvaničinog izveštaja o nestanku njene ćerke u SAD, kao i svih potrebnih dokumenata u vezi sa time. Navodi da još uvek nije dobila ova dokumeta.

Prinstcreen /Facebook/anawalshe
Ana i Brajan Volš

Podsetimo, Ani Volš izgubio se trag u novogodišnjoj noći, nakon što je doček proslavila sa suprugom Brajanom i prijateljem u njihovom porodičnom domu u Kohasetu. Njihovo troje dece bilo je u krevetu oko 20 sati. 

Brajan je izjavio da je njegova žena u ranim jutarnjim satima rekla da mora da se vrati nazad u Vašingoton, gde je živela tokom radne nedelje, jer su je zvali sa posla, kao i da je rezervisala prevoz do aerodroma. 

Anin nestanak najpre su prijavio njen poslodavac 4. januara, a potom je istog dana to učinio i njen suprug Brajan. 

Prinstcreen /Facebook/anawalshe
Ana i Brajan Volš

On je nekoliko dana kasnije uhapšen zbog ometanja istrage, jer je policija utvrdila kuda se kretao, a što je on izostavio da im kaže. Brajan je, naime, 2. januara u jednoj prodavnici kupio sredstva za čišćenje u iznosu od 450 dolara.

Sredinom istog meseca je osumnjičen da je Anu ubio u podrumu kuće, raskomadao njeno telo, a delove bacio na deponiju na kojoj se otpad reciklira. Anino telo nije pronađeno.

Na ročištu koje je potom održano Brajan je negirao krivicu. Tužilaštvo je iznelo prikupljene dokaze, među kojima su i 20 jezivih pitanja koja je Brajan pretraživao d 1. do 3. januara na internetu, preko sinovljevog ajpeda, a koja se tiču rešavanja ljudskog tela. U podrumu kuće pronađen je krvavi nož.

Printscreen/Instagram/anawalshe
Ana Volš

Takođe su u kontejeneru na deponiji, koja se nalazi u blizini kuće Brajanove majke, pronađene Anine stvari i deset kesa u kojima se nalaze predmeti na kojima je bila krv i tkivo Ane Volš.

Brajan će se pred sudom naći 27. aprila. Optužen je za prvostepeno ubistvo, ometanje istrage i "nepropisno prenošenje tela".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike