Dva meseca od svirepog ubistva Beograđanke Ane Volš: Da li je pritvor "slomio" njenog muža da otkrije šta je uradio sa njenim telom?

27.02.2023

19:45

0

Brajan Volš se na prvom ročištu izjasnio da nije kriv

Dva meseca od svirepog ubistva Beograđanke Ane Volš: Da li je pritvor "slomio" njenog muža da otkrije šta je uradio sa njenim telom?
Ana i Brajan Volš - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic

Suđenje Brajanu Volšu, osumnjičenom da je ubio svoju suprugu Anu Volš, a njeno telo raskomadao i delova se otarasio bacivši ih u kontejnere u Bostonu, trebalo bi da se nastavi 1. marta pred američkim sudom, tačno dva meseca od kada se ovoj Beograđanki izgubio svaki trag.

Prethodno ročište održano je 9. februara, a Volš nije doveden u sudnicu, već se na ročište uključio putem video-linka iz zatvora u Norfolku.

Facebook/NBC 10 WJAR
 

On tokom ročišta ništa nije rekao, a mediji su naveli da je nekoliko puta klimnuo glavom.

Brajan se poslednjih mesec i po dana nalazi u pritvoru, bez mogućnosti da bude pušten uz kauciju da se brani sa slobode. 

Ponovo uključenje putem video-linka

Brajanova advokatica Trejsi Majnor, koja se tada takođe uključila putem video-linka, izjavila je da nije na vreme dobila dokumentaciju o prikupljenim dokazima i tražila je da se saslušanje odloži, što je sud prihvatio. 

Pred sudom otkriveni jezivi detalji

Na ročištu koje je održano 18. januara Brajan se izjasnio da nije kriv, a tada su mu pročitani navodi optužnice. Tužiteljka je tom prilikom među dokazima navela 20 jezivih pitanja koje je Brajan pretraživao na Guglu od 1. do 3. januara, a koja se tiču rešavanja tela.

"Koliko treba da prođe pre nego što telo počne da smrdi", "Rasparčavanje i najbolji načini za odlaganje tela" i "Kako očistiti krv sa drvenog poda?" neka su od pitanja za koja se Brajan sumnjiči da je pretraživao sa sinovljevog ajpeda.

Takođe, tužiteljka je navela da su dokazi pronađeni na deponiji u blizini kuće Brajanove majke. U deset kesa pronađene su Anine stvari kao i sekira, testera, tepih umrljan krvlju, zaštitno odelo i papuče sa DNK Anom i Brajana Volša.

Osim toga, u podrumu njihove kuće u Kohasetu pronađena krv, kao i u Brajanovom automobilu.

Izgubio joj se trag pre dva meseca

Printscreen/Instagram/anawalshe
Ana Volš

Ana Volš je, podsetimo, nestala 1. januara ove godine, nakon što je u porodičnoj kući u Kohasetu proslavila doček Nove godine sa suprugom Brajanom i prijateljem. Deca su bila u krevetu u 20 sati.

Nekoliko dana kasnije Brajan je uhapšen zbog ometanja istrage, odnosno jer je izostavio istražiteljima da kaže kuda se sve kretao u prvim danima od Aninog nestanka, da bi ubrzo bio optužen za njeno ubistvo.

Anina i Brajanova deca, sinovi uzrasta od 2 do 6 godina nalaze se u ustanovi tamošnjeg Centra za socijalni rad.

Instagram_Drew Karedes @DrewKaredes
Ana Volš

Čitav život ove porodice je ogoljen u prethodnom periodu. Između ostalog, otkriveno je da je Brajan Volš u vreme kada je, kako se tereti, ubio svoju ženu, bio u kućnom pritvoru sa nanogvicom zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola, kao i da se svojevremeno lečio u duševnoj bolnici, opljačkao svog oca...

Zbog nanogvice je živeo u Kohasetu sa decom, dok je Ana radila u Vašingtonu, a vikendom dolazila kod njih. Otkriveno je da je posedovala više nekretnina, a nekoliko njih prodala.

Ana je majku Milanku iznenada pozvala oko katoličkog Božića da dođe sutradan u Vašington i rekla joj da se Brajan i ona ne slažu oko dece.

Šta je prethodilo zločinu još uvek nije poznato, a Anino telo nije pronađeno.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike