"Samo se nadam da je živa. Bilo gde, ali živa. To je moja jedina nada": Izjava majke Ane Volš posle otkrića na Brajanovom telefonu

19.01.2023

21:30

0

"Uvek sam mislila dobro o njemu, uvek je bio dobro raspoložen", izjavila Milanka Ljubičić za američke medije

"Samo se nadam da je živa. Bilo gde, ali živa. To je moja jedina nada": Izjava majke Ane Volš posle otkrića na Brajanovom telefonu
Ana Volš sa majkom u Beogradu - Copyright Prinstcreen /Instagram/anawalshe

U izjavi za američke medije dan nakon što su tužioci rekli da je Brajan Volš (47) 27. decembra pretražio internet kako bi pronašao "koja je država najbolja za razvod za muškarca" i izjave tužioca da "umesto da se razvede, veruje se da je Brajan Volš raskomadao Anu Volš i bacio njeno telo", Anina majka Milanka Ljubičić rekla je da se nada da je njena ćerka živa i da i dalje ne može da veruje da je njen zet Brajan Volš pretraživao internet zbog ubistva i rasparčavanja tela.

- Mislim da je samo otišla negde, da pobegne, možda je bila umorna od svega... To je samo moja pretpostavka. Još ne znam istinu o tome šta se desilo. Samo se nadam da je živa. Bilo gde, ali živa. To je moja jedina nada - izjavila je Milanka za američke medije.

 

 

Ona je dodala i da ne veruje u informacije o pretragama njenog zeta na internetu od 1. do 3. januara. Sve to je, kako je rekla, veoma uznemirilo, ali i dalje ne može da poveruje da je istina.

- Jednostavno ne verujem u to, jer Brajan nikada nije bio agresivan, nikada nije bio ljut ili besan. Jednostavno ne mogu da verujem u to - kazala je majka Ane Volš.

Milanka je, u izjavi za američke medije, rekla i da se njena ćerka nikada nije žalila na muža i da je sa Anom i Brajanom provela ukupno 16 meseci tokom tri svoje posete Americi.

"Sve je bilo u redu"

- Uvek sam mislila dobro o njemu. Uvek je bio dobro raspoložen, pričao je viceve. Bio je glavni kuvar u kući, uvek nam je pravio hranu - prisetila se Milanka.

Prinstcreen /Facebook/anawalshe
Milanka Ljubičić sa ćerkom Anom Volš

Ona je za NBC njuz ispričala i da joj je Brajan spasao život kada je bila u poseti Americi 2021. godine o čemu je i Ana govorila u pismu koje je poslala saveznom sudiji kako bi podržala svog muža kada je bio optužen za prodaju lažnih umetnina. Milanka tvrdi da je Brajan "apsolutno obožavao Anu, takvu kakva jeste, i mnogo puta je rekao da mu je jako nedostajala, dok je bila odsutna zbog posla".

- Koliko znam, sve je bilo u redu između njih - kaže Milanka.

Nije joj, kako je izjavila, poznato da je njena ćerka optužila Brajana da joj je pretio ubistvom 2014. godine, pre nego što su se venčali. U izveštaju koji je policija podnela nije identifikovan Brajan po imenu, ali je portparol potvrdio da je on osoba optužena za pretnje Ani preko telefona. "Nije podignuta optužnica, a slučaj je zatvoren zbog nesaradnje žrtve", rekao je portparol američkog tužilaštva.

Ani smetalo što su ostali u Kohasetu

Samo je jedan razlog spora između Ane i Brajana, kako je navela njena majka, i to oko toga gde i kako će živeti. Stanovali su u Kohasetu, bogatom predgrađu Bostona, ali je Ana svake nedelje putovala u Vašington na posao u Tišman Spajer, kompaniju za nekretnine u kojoj je bila regionalni generalni direktor. Policija Kohaseta je ranije saopštila da su supružnici imali prebivalište i u Vašingtonu.

Prema Milankinim rečima, Ana je volela svoj posao, ali je mrzela da bude udaljena od svoja tri sina, starosti 2, 4 i 6 godina. Porodica, međutim, nije mogla da se preseli,i jer je u oktobru 2021. godine Brajanu naređeno da bude u kućnom pritvoru i da ne sme da napušta Masačusets zbog prevare.

- Smetalo joj je to što su morali da ostanu, jer su u Vašingtonu imali bolje uslove za život, a ona nije mogla da izdrži toliko dugo bez dece. Nadali su se da će ovaj pravni proces oko Brajana trajati samo nekoliko meseci i da će moći da budu zajedno. Ali odugovlačio se oko godinu dana - rekla je Milanka Ljubičić.

Uprkos tome, kako kaže, uopšte nije bila zabrinuta za bezbednost svoje ćerke.

- Nismo razgovarali telefonom svaki dan, jer je ona mnogo radila, ali smo razmenjivali sms poruke. A meni su te poruke bile dovoljne - rekla je Anina majka.

"Planovi" za februar

Jedna od poruka stigla je pred Novu godinu, kada je Ana Volš pitala svoju majku: "Mama, možeš li, molim te, doći sutra?".

- Rekla sam joj: "Anči, ne mogu da se spremim za sutra, hajde da pokušamo prekosutra" - ispričala je Milanka.

Kaže da nije došla u SAD, jer je ćerki rekla da bi joj bilo zgodnije da dođe u januaru i ostane dva meseca. Ana joj je odgovorila da ona i muž imaju "planove" za februar, iako nije jasno šta je to značilo, a dodala je i da se ne slažu oko dece.

- Posle prve poruke, kada me je zamolila da dođem što pre, pitala sam je zašto je hitno. Ona je odgovorila da se Brajan i ona ne slažu oko dece, oko toga gde bi deca provodila vreme, u Bostonu, Kohasetu ili Vašingtonu, gde imaju kuću. Razumela sam da pokušavaju da se dogovore gde da žive zajedno. O tome šta se desilo te noći, nemam pojma - izjavila je Milanka i dodala da nije o tome šta se dogodilo obaveštena ni od srpskih ni od američkih zvaničnika.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike