Šest ključnih pitanja u istrazi ubistva Ane Volš: Brajan usmrtio suprugu, a njeno telo i delovi još nisu nađeni! Na ovo čekamo odgovore

10.02.2023

19:45

1

Jedna od glavnih nedoumica istražitelja i javnosti jeste gde je telo Ane Volš i da li je zločin bio isplaniran

Šest ključnih pitanja u istrazi ubistva Ane Volš: Brajan usmrtio suprugu, a njeno telo i delovi još nisu nađeni! Na ovo čekamo odgovore
Ana Volš nestala prvog dana 2023. u Americi - Copyright Printscreen/Instagram

Brajan Volš zvanično je optužen da je u novogodišnjoj noći ubio suprugu Anu, a zatim u njihovj porodičnoj kući u Kohasetu kod Bostona, raskomadao njeno telo i delove razbacao po kontejnerima i deponijama širom Bostona. Za rođenom Beograđankom Anom Volš, koja je nestala u prvim satima 1. januara i dalje se traga. Ni jučerašnje treće pojavljivanje Brajana Volša, putem video-linka, u sudnici nije dalo odgovor ni na jedno od šest ključnih pitanja koja intrigirajui javnost u Srbiji i Americi, ali i istražitelje.

Ročište je, da podsetimo, juče počelo sa zakašnjenjem od pola sata, a na zahtev Trejsi Mejnor, advokatice Brajana Volša, saslušanje je pomereno za 1. mart ove godine. Ona je izjavila da nije na vreme dobila dokumentaciju o prikupljenim dokazima i tražila je da se saslušanje odloži, što je sud prihvatio. Volšu je poručeno da ostaje u pritvoru do novog saslušanja, a iz njega može da izađe samo uz kauciju od pola miliona dolara.

Facebook/NBC 10 WJAR
Brajan Volš na video-linku juče u sudnici

Svi dokazi ukazuju da je Ana Volš ubijena, a da je za to odgovoran njen suprug Brajan. Jedna od glavnih nedoumica istražitelja i javnosti jeste gde je telo Ane Volš i da li je ubistvo bilo isplanirano.

Tužilac je prilikom drugog Brajanovog izlaska pred sudiju otkrio mnoge monstruozne detalje, od raznih krvavih stvari koje su tokom istrage pronađene, a na kojima je otkrivena Anina krv i DNK, pa do šokantnih Gugl pretraga koje je njen muž obavljao sa tableta njihovog sina.

Više gotovo niko nema dilemu da je Brajan Volš ubio ženu Anu i mnogi su ubeđeni da postoji dovoljno dokaza za njegovu osudu na doživotnu kaznu, ali šest ključnih pitanja ostalo je bez odgovora.

1. Gde je telo?

Na osnovu svih pronađenih dokaza, sumnja se da je Ana ubijena u novogodišnjoj noći, najverovatnije između 1.30 i 5 časova ujutru. Tada je Brajan prvi put na Guglu počeo da traži načine kako da se otarasi tela.

Profimedia
Anu raskomadao i delove tela razbacao po kontejnerima u Bostonu?

Uprkos veoma intenzivnoj potrazi u kojoj je učestvovao veliki broj policajaca i specijalnih službi, telo Ane Volš ni do danas nije pronađeno. Prema jednoj verziji, koju je prezentovao i tužilac, Brajan je raskomadao telo i bacio ga u kontejnere u blizini kuće njegove majke, ali je leš u međuvremenu navodno uništen na obližnjoj deponiji.

Anino telo bi, prema drugoj verziji, ipak moglo u bucućnosti da bude pronađeno i to možda baš u obližnjoj šumi. Na takvu pretpostavku uputile su monstruozne pretrage Brajana Volša koji se, pored ostalog, interesovao i kolika je stopa raspadanja tela pronađenog u plastičnoj kesi u odnosu na površinu u šumi.

2. Da li je zločin planiran?

O tome da li je ubistvo Ane Volš bilo isplanirano za sada može samo da se spekuliše. Dokazi ukazuju da je Ana Volš ubijena i da je za to odgovoran njen suprug Brajan, ali niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da je on ranije isplanirao da usmrti suprugu.

Odnosi između Ane i Brajana, prema svemu što se do sada moglo čuti od Aninih prijatelja, poslednjih meseci bili su zahladneli. Na osnovu Brajanovog “guglanja” sa kraja godine, kada se “raspitivao” o mogućnostima razvoda, jasno je da je njihov brak bio na ivici pucanja. Zbog toga se čini da ubistvo, ipak, nije bilo isplanirano.

Brajan je, prema javnosti dostupnim informacijama, navodno počeo da se interesuje o načinima za sakrivanje tela i dokaza tek 1. januara, dakle u trenutku kada je, po svemu sudeći, Ana već bila mrtva. Naknadno je kupovao i hemikalije i sve drugo što mu je potrebno za sakrivanja i tela i dokaza.

3. Koji je motiv?

O motivima ubistva pričalo se prethodnih dana, a u opticaju su tri varijante, mada nije isključeno ni da su se one preklopile.

Prvi je, kako se sumnja, ljubomora, jer Ana u poslednje dve i po godine na društvenim mrežama nije okačila nijednu njihovu zajedničku fotografiju.

Drugi je novac, pošto je Ana, kako je saopšteno, raspolagala nekretninama vrednim tri miliona dolara, što je automatski posle njene smrti moglo da pripadne Brajanu koji je u prošlosti imao mnogo finansijskih prevara, zbog kojih je čak i osuđivan.

 

 

Treći je selidba. Kako su ispričale Anine prijateljice, svađa je bilo i oko njihovog preseljenja. Ana je radila u Vašingtonu, a kući je dolazila samo vikendom i teško joj je padalo što je malo vremena provodila sa decom. Ona je insistirala da se presele u glavni grad Amerike, ali to nije bilo moguće jer je Brajan bio u kućnom pritvoru sa nanogicom, zbog prethodnih prevara.

4. Koja je uloga Anine svekrve?

Policija je na deponiji severno od Bostona, u blizini zgrade u kojoj živi Brajanova majka Dajana Volš, pronašla krvave kese i peškire, sekiru, testeru, sredstva za čišćenje i Anine stvari. Na nekima od njih pronađeni su i krv i DNK tragovi Ane Volš.

To nije prvi put od Aninog nestanka da se spominje njena svekrva, zbog čega se nameće logično pitanje da li je, možda, i ona bila deo monstruoznog zločina ili da je barem znala za njega.

Greg Derr/AP Printscreen/Instagram/anawalshe Twitter_Fox News @FoxNews
Dajana Volš huškala sina da treće dete nije njegovo

Kako je ispričala Anina majka Milanka Ljubičić, njena ćerka i svekrva nisu bile u najboljim odnosima i nisu čak ni kontaktirale. Dodala je da bi trebalo ispitati Brajanovu majku, jer je stalno huškala sina protiv Ane i ubeđivala ga da najmlađi sin nije njegov.

Brajan je, kako je saopštila policija, zbog kućnog pritvora od nadležnih zatražio da 1. januara izađe iz kuće između 15 i 21 sat ne bi li odveo majku kući. Ispričao je da je njegova majka imala operaciju katarakte posle čega je boravila kod njih. Mada se njegova majka oporavila brže od operacije i sama otišla kući, odsustvo koje mu je dozvoljeno Brajan je ipak iskoristio.

5. Da li je Ana predosetila tragediju?

Anina rođaka je desetak dana nakon ubistva otkrila jedan veoma zanimljiv podatak da je Ana u novogodišnjoj noći pokušala telefonom da pozove majku, sestru i prijateljicu. Nijedna od njih tri joj se, iz različitih razloga, nije javila.

Prinstcreen /Facebook/anawalshe
Milanka Ljubičić sa ćerkom Anom Volš: Zvala je u noći nestanka

Sva tri poziva su bila posle ponoći po bostonskom vremenu, odnosno kada je zajednički prijatelj Ane i Brajana napustio njihov proodični dom.

Mnogi se pitaju da li se tada desilo nešto o čemu je Ana želela da priča sa svojiom majkom, sestrom i prijateljicom. Da li je želela nešto da im poveri? Da li su ti telefonski pozivi, da se neko od njih javio, mogli nešto da promene? Da li je možda Ana Volš predosetila ono što joj se spremalo?

6. Da li su deca čula majčine vriske?

Stanari Ane Volš istakli su, nakon što je Volš optužen za ubistvo supruge Ane da ih danima proganjaju mnoga pitanja na koja sada nemaju odgovor. Oboje su razgovarali sa Anom i Brajanom neposredno pre njenog nestanka 1. januara zbog čega se pitaju da li su postojali neki znaci upozorenja koje su možda propustili. Mendi i Majk Silva i dalje žive u kući koju su iznajmljivali od Volšovih, a kažu da će ih i kada to više ne bude slučaj, ovaj zločin proganjati.

Instagram_anawalshe Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic
Sinovi Ane i Brajana Volša

- Pitam se da li je Ana imala vremena da pomisli na decu? Da li je molila za pomoć i govorila mu da prestane? Šta je osećala? - rekla je plačući Mendi Silva.

Troje Anine i Brajanove dece navodno je bilo u kući u momentu ubistva njihove majke. Da li su je čuli kako vrišti trebalo bi da ogovori dadilja, kao i stručnjaci za rad sa decom, koji će ih ispitati.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike