Prokletstvo Volšovih: Svekrva Ane Volš u mladosti doživela veliku tragediju! Brajan bio zamena za poginulog brata

19.01.2023

11:15

0

Dajana Volš je sinu Brajanu dala srednje ime Reza, po poslednjem iranskom šahu

Prokletstvo Volšovih: Svekrva Ane Volš u mladosti doživela veliku tragediju! Brajan bio zamena za poginulog brata
Dijana Volš nije bila u dobrim odnosima sa snajom Anom - Copyright Twitter_Fox News @FoxNews

Prema pisanju američkih medija, istražitelji koji se bave slučajem ubistva Beograđanke Ane Volš (39), uspešne poslovne žene u Americi i majke troje dece, ispitaće i da li je majka njenog supruga Brajana Volša, optuženog za ovaj zločin, imala saznanja šta se desilo sa njenom snajom.

Navodno, svekrva Ane Volš, Dajana, biće ispitana kako bi se utvrdilo da li je ona na bilo koji način umešana u nestanak i ubistvo snaje.

Kada se pre četiri godine njen sin Brajan našao na optužnici za prodaju falsifikovanih umetničkih slika, u pismu sudiji koji je trebalo da mu odmeri kaznu, Dajana Volš je napisala da je njen sin jedini razlog zbog koga se ujutro budi, da su joj tri unuka velika radost, ali da sa snajom Anom nema dobar odnos zbog kulturoloških razlika”.

Na šta je tačno Dajana mislila nije jasno, imajući u vidu da je, kao i Ana, svojevremeno stigla u Ameriku kao migrant.

Ana, devojačko Ljubičić, iz rodnog Beograda preko okeana otišla je 2005. godine, nakon što je diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, a u Ameriku je odlazila svake godine preko programa razmene studenata “work and travel”.

Iz Teherana stigli u Ameriku u ratu

Brajanova majka je migrantkinja u SAD 1943. godine, poreklom je Iranka, rođena u Teheranu, kao Dajana Zarintaš.

Dajana, ili amerikanizovana Diana Zarintaš, upoznaje mladog i perspektivnog doktora iz dobre porodice iz Bostona. Oni su se venčali krajem 1971. godine, a mladoženja je bio Tomas M. Volš, Brajanov otac.

Twitter_Fox News @FoxNews
 

Živeli su zajedno sa njenom porodicom, a onda se 1975. godine desila velika tragedija. Poginuo je Dajanin rođeni brat. Njen otac nije mogao da se pomiri sa smrću sina, pa je pokušao da se ubije.

Ožalošćenu porodicu naredne godinu obradovalo je Brajanovo rođene, a Dajana je pričala da joj je sin zamena za tragično stradalog brata.

Brajanov otac Tomas Volš, ugledni neurohirurg, bio je u rezervi američke mornarice koja mu je uputila poziv za aktivnu službu, međutim, on je 1977. godine zatražio otpust, zbog čega je ceo slučaj završio na sudu.

Doktor Volš promenio religijska ubeđenja

Kao argument naveo je da želi da se posveti karijeri, ali i da je u međuvremenu postao protivnik rata koji je promenio svoja religijska ubeđena, navodeći da je njegova supruga muslimanka, koja je doživela tragediju dve godine ranije.

Koliko je Dajana bila posvećena svojoj religiji govori i podatak da je Reza srednje ime Brajana Volša, kao i ime poslednjeg iranskog šaha Reze Pahlavija.

Dajana i Tomas su se u međuvremenu razišli, a traumatičan razvod trajao je godinama.

Koliki je uticaj Dajana imala u porodici Volš govori i podatak da njen sin Brajan ima srednje ime Reza, što je vrlo često ime u Iranu, a takođe i ime poslednjeg iranskog šaha, Reze Pahlavija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike