Ovako su Džonijevi "vračarci" hteli da likvidiraju Runja: U zadnji tren pobegao s nišana automatske puške (VIDEO)

17.11.2022

20:00

0

Autor: 24sedam

Miloš Miljanović se sumnjičio da je 2020. hteo da ubije Runja "uzijem" u jednom beogradskom kafiću, ali je oslobođen tih optužbi

Ovako su Džonijevi "vračarci" hteli da likvidiraju Runja: U zadnji tren pobegao s nišana automatske puške (VIDEO)
Miloš Nilović, Miloš Miljanović - Copyright Printscreen/ Facebook

Članovi kriminalne grupe "vračarci", na čijem čelu su Nikola Vušović i Uroš Piperski, za ubistvo Miloša Nilovića Runja, koji je označen kao pripadnik "škaljarskog klana", kako sumnja tužilaštvo, planirali su da utroše 150.000 evra. Iako se Miloš Miljanović sumnjičio da je 2020. hteo da ubije Runja "uzijem" u kafeu "Le petit Bistro" na Vračaru, on je oslobođen tih optužbi, međutim, Tužilaštvo za organizovani kriminal sada ga je označilo kao osobu koja je dobila zadatak da ga likvidira.

Tog 11. maja 2020. godine u bašti lokala, u kojoj je Miloš Nilović Runjo sedeo s grupom mladića, uleteo je maskirani napadač sa automatskim oružjem, koje nije uspeo da upotrebi, jer su ga Nilović i njegovi prijatelji primetili čim je zakoračio u kafić. Skočili su i pobegli, napadač s maskom je krenuo za njima, ali nije uspeo da puca.

Iste noći, zbog pokušaja ubistva, uhapšen je crnogorski državljanin Miloš Miljanović.

Optužnicom Višeg tužilaštva u Beogradu na teret mu se stavljalo i da je pokušao da ubije Nilovića, njegovog kuma i bivšeg žandarma Vojislava Kostića i Nikolu Kovačevića, koji su sedeli za stolom u bašti kafića u Braničevskoj ulici, međutim, veće suda je obustavilo postupak protiv njega za taj deo optužbi i odgovarao je za nedozvoljeno nošenje oružja. Osuđen je prošle godine na četiri godine zatvora i trenutno se nalazi na izdržavanju kazne.

Miljanovića je, tvrdi tužilaštvo, angažovao osumnjičeni Radivoj Jovanović, po nalogu vođe "vračaraca" Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara.

Ptrintscreen/MUP
Nikola Vušović

Nilović je nakon događaja za KRIK potvrdio da je bio u kafiću, ali da napadača nije prepoznao i da ne zna da li je on bio meta. Naveo je da je pobegao jer je video čoveka sa automatskim oružjem i negirao je da je deo škaljarske kriminalne grupe.

Vušović je nabavio oružje, municiju, kao i silikonsku masku, kako bi sakrio identitet napadača, tvrdi Tužilaštvo za organizovani kriminal. Nekoliko pripadnika grupe, koji su dobili Nilovićeve fotografije, imalo je zadatak da obilazi lokale u koje on dolazi, da iznajme stan na Vračaru za Miljanovića, a kupljena mu je garderoba za izvršenje krivičnog dela, tvrdi tužilaštvo.

 

Miljanoviću je rečeno, navodi tužilaštvo, da najpre treba da ubije Nilovića, a zatim, ako treba, i one koji su sa njim u društvu.

"Nedostaje mi deo mozga"

Miljanović je, podsetimo, iznoseći odbranu na suđenju za nedozvoljeno nošenje oružja, ispričao da je samo hteo da zaplaši muškarce koji su mu dan ranije, kako je rekao, dobacivali na ulici.

- Ja sam bio teško ranjen u glavu 2002. i nedostaje mi deo mozga. Oporavljao sam se sedam meseci, ali kao posledicu imam epilepsiju i pijem lekove. U Beograd sam došao 10-15 dana pre tog događaja, jer imam ovde devojku, ili sam je bar imao. Dan pre tog događaja, neki muškarci su mi dobacivali iz čista mira na ulici, u stilu da sam "kao narkoman", i pitali: "Hoćeš li još heroina?" Toga dana bilo mi je baš loše. Video sam da su ušli u taj kafić. Sutradan sam došao jer sam hteo da ih zaplašim. Ušao sam, video da ih nema i izašao - izneo je odbranu Miljanović, preneli su mediji.

Ispričao je da mu je automatsku pušku poslao bivši kolega iz Beča po nekom, pošto nije imao da mu vrati dug.

Podsetimo, osim za pokušaj ubistva Nilovića, vračarska kriminalna grupa sumnjiči se za tri ubistva i još četiri pokušaja ubistva.

Tužilaštvo ih tereti da su ubili Aleksandra Šarca, Dragana Ristića i Aleksandra Halabrina, kao i da su pokušali da ubiju Miloša Nilovića, sada pokojnog Lazara Vukićevića, Samira Divljanovića, Andriju Zarića i Arsenija Stefanovića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike