Ko je Runjo koga su "vračarci" pokušali da ubiju: Stalno u žiži javnosti, hapšen nekoliko puta, izbegao atentat i preživeo pucnjavu!

13.11.2022

19:45

0

Miloš Nilović uhapšen u čuvenoj raciji u restoranu "Durmitor" kad je "palo" desetak "škaljaraca", pa oslobođen optužbe

Ko je Runjo koga su "vračarci" pokušali da ubiju: Stalno u žiži javnosti, hapšen nekoliko puta, izbegao atentat i preživeo pucnjavu!
Runjo - Copyright Printscreen/Facebook

Miloš Nilović, poznatiji kao Runjo, koga je kriminalna grupa "vračarci", prema navodima krivične prijave, pokušala da ubije, nekoliko puta do sada našao se u žiži javnosti. Više puta je hapšen do sada, oslobođen je optužbi u jednom sudskom procesu, a izbegao je i atetntat na Vračaru i preživeo svojevremeno pucnjavu u jednom beogradskom klubu.

Nilović koji je označen kao pripadnik "škaljarskog klana" 11. maja 2020. godine u centru Beograda  bio je meta napada.

U bašti jednog lokala na Vračaru, u kojoj je Runjo sedeo s grupom mladića, uleteo je maskirani napadač sa automatskim oružjem, koje nije uspeo da upotrebi, jer su ga Nilović i njegovi prijatelji primetili čim je ušao u lokal. Skočili su i pobegli, a napadač s maskom je krenuo za njima, ali nije uspeo da puca.

Iste noći zbog pokušaja ubistva uhapšen je crnogorski državljanin Miloš Miljanović koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne i označen je kao pripadnik "vračaraca", kriminalne grupe Nikole Vušovića Džonija, koji je u bekstvu.

To je bio drugi put da je Nilović preživeo napad, jer je bio u društvu Vladimira Popovića Popa, vlasnika kafića, kad ga je maskirani napadač 1. decembra 2018. ubio u jednom kafiću u Beogradu.

Racija u "Durmitoru"

Po nalogu Dijane Hrkalović, ali i njoj tada potčinjenih načelnika Uprave kriminalističke policije  1. juna 2017. godine je organizovana racija u poznatom restoranu "Durmitor" u Novom Beogradu, kada je uhapšeno desetak osoba. Svi mediji su brujali o toj spektakularnoj akciji.

Demantovao veze sa "škaljarskim klanom"

Miloš Nilović je demantovao da ima bilo kakve veze sa "škaljarcima".

- Preko glave mi je svega, stavljaju mi metu na glavu, da sam kum "škaljarskog klana". Veze nemam ni sa "škaljarskim", ni sa "kavačkim klanom", niti vodim rat s nekim. Niti se bavim kriminalom, niti prodajem drogu. Niti vodim rat s nekim - kategorično je rekao Nilović tada.

U javnosti je to predstavljeno kao privođenje ljudi bliskih "škaljarskom klanu". Među privedenima se tada našao i Miloš Nilović Runjo. Tada siu u poznatom ugostiteljskom objektu pronađena dva pištolja, a na kraju "cele balade" suđeno je samo Niloviću i Mitru Muratoviću i to isključivo za nedozvoljeno držanje oružja.

Interesantno je da je celu akciju ovog nazovi spektakularnog hapšenja snimala Služba za specijalne istražne metode, čiji je načelnik u to vreme bio Dejan Milenković Bagzi, što je bilo neuobičajeno, jer su raciju izveli pripadnici SBPOK i oni uvek svoje "delovanje" sami snimaju.

Hrkalovićeva i Milenković su tada bili najbliži saradnici, a sada su optuženi i sudi ima se u za krivična dela koja se tiču sakrivanja dokaza kada je reč o "ubistvu na šinama", odnosno likvidaciji karatiste Vlastimira Miloševića, januara 2017. godine.

Hapšen i na Jahorini

Runjo je pravosnažno oslobođen optužbi da je bez dozvole nosio pištolj koji je 1. juna 2017. prilikom pretresa pronašla policija u restoranu "Durmitor" u Beogradu. Osim pištolja, tada je oduzet i okvir u kom je bilo 14 metaka. Prema optužnici, kada je policija upala u restoran, on je odbacio pomenuti pištolj na pločnik pored stola. Apelacioni sud u Beogradu je nakon održane sednice odbio kao neosnovanu žalbu višeg javnog tužioca u Beogradu i potvrdio prvostepenu presudu.

Nilović je takođe priveden 2016. godine na informativni razgovor u Budvi, nakon kog mu je boravak otkazan i vraćen je u Srbiju.

Uhapšen je i 13. avgusta 2019. godine sa još petoricom muškaraca u jednom hotelu na Jahorini. Lisice na ruke tada su stavljene i našim državljanima Mladenu Šipki (38) i Srđanu Rađenoviću (46), kao i Crnogorcima Radivoju Drenkoviću (39) i Bojanu Šćekiću (34).

Zajedno sa njima uhapšen je i Milutin Danilović (38) sa Pala. Tokom pretresa oduzeti su pištolj sa 11 metaka, više mobilnih telefona i jedna plastična kesa sa materijom za koju se veruje da je droga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike