Upao sa "uzijem" u kafić na Vračaru: Odbijena optužba protiv Crnogorca za pokušaj ubistva

16.03.2021

15:15

0

Snimak upada naoružanog napadača objavljen je istog dana na društvenim mrežama i izazvao je veliku paniku u javnosti

Upao sa "uzijem" u kafić na Vračaru: Odbijena optužba protiv Crnogorca za pokušaj ubistva
Copyright Printscreen Youtube/Večernje novosti

Viši sud u Beogradu potvrdio je deo optužnice protiv crnogorskog državljanina M. M. (34) kojom se tereti za nedozvoljeno nošenje oružja, jer je u maju prošle godine, noseći oružje, s maskom na licu, utrčao u baštu kafića na Vračaru, ali nije pucao.

Za drugi deo optužnice sud kojom se M. M. tereti za pokušaj teškog ubistva, sud je zaključio da nema optužbi i u tom delu obustavio postupak, rekla je Tanjugu portparolka suda Tatjana Tešić.

Na ovu odluku suda, međutim, žalilo se tužilaštvo, pa se čeka konačna odluka Apelacionog suda u Beogradu, koji je prošle godine ukidao rešenje kojom je bila potvrđena optužnica protiv M. M. za oba krivična dela.

Snimak upada naoružanog napadača objavljen je istog dana na društvenim mrežama i izazvao je veliku paniku u javnosti. M. M. je uhapšen sledećeg jutra.

Optužnicom se osim za nošenje pištolja tereti i da je pokušao da ubije tri osobe, a mediji su pisali da su to bili Miloš Nilović i njegova dva prijatelja s kojima se sedeo za stolom.

M. M. je u kafić ušao naoružan i maskiran oko 17 casova, ali je nakon panike i bežanja gostiju i on vrlo brzo pobegao. Nije upotrebio vatreno oružje, niti je bilo ko povređen.

Pročitajte još

Policija ga je uhapsila sledećeg jutra dok je spavao u iznajmljenom stanu, gde je pronašla automatski pištolj „uzi” sa prigušivačem, silikonsku maska i garderoba koju je nosio prilikom ulaska u kafić.

Miloš Nilović je javnosti poznat iz slučaja “Durmitor”, kada je bio uhapšen u istoimenom restoranu, a kasnije optužen zbog nedozvoljenog nošenja pištolja.

Prošlog leta je bio oslobođen u tom predmetu, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i naložio da mu se suđenje ponovi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike