Ko je Džoni sa Vračara: Naslednik Velje Nevolje umešan u brutalno ubistvo "škaljaraca" u Atini

10.03.2021

12:37 >> 12:50

0

Autor: E. H.

Nikola Vušović koji je uhapšen danas u Dominikanskoj republici navodno je učestvovao u likvidaciji u Atini, ali i podmetnuo bombu pod porše Lazara Vukićev

Ko je Džoni sa Vračara: Naslednik Velje Nevolje umešan u brutalno ubistvo "škaljaraca" u Atini
24sedam - Copyright Veljko Belivuk i Nikola Vušović umešani u ubistvo u Atini

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji je navodno trebalo da preuzme poslove Veljka Belivuka, važi za saradnika “kavačkog klana” u Beogradu, a sumnja se da je umešan u ubistvo dvojice vođe “škaljarskog klana” u Atini u januaru prošle godine.

Vušović je uhapšen danas po crvenoj poternici u Dominikanskoj Republici. Stupce Crne hronike punio je još 2010, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Aleksandar Stanković Sale Mutavi Printscreen

Stanković je tada, kao vođa Partizanove navijačke frakcije “Janjičari” uhapšen sa osam pripadnika svoje grupe. Među uhapšenima je bio i Vušović, ali i tada maloletni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za posedovanje oružja i eksploziva. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistava.

Nakon ubistva Stankovića “Janjičare” je preuzeo Velja Nevolja, a već tada se spekulisalo da je potpala pod okrilje “kavačkog klana”. Dolaskom Belivuka na čelo ove organizacije, oni su za “kavčane” počeli da izvršavaju brojna ubistva u Srbiji, ali i regionu.

Sumnja se da je upravo Vušević učestvovao u likvidaciji Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini. Četvorica maskiranih napadača tada su uletela u restoran u kojem su “škaljarci” ručali sa svojim porodicama i izrešetali ih pred ženama i decom.

Dedović izrešetan pred ženom i detetom u restoranu Foto: Printscreen Youtube

Ekipa Džonija s Vračara navodno je odgovorna i za postavljanje eksploziva pod automobil Lazara Vukićevića, navijača Crvene zvezde. Bomba postavljena pod njegov “porše” eksplodirala je 2019. godine na Vračaru, a Vukićević je tada pukom srećom izbegao smrt. Navijač je nestao bez traga u oktobru prošle godine i sumnja se da više nije među živima.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike