Zvicerovi Zemunci: Mlađa garda iz Gornje varoši deo grupe Džonija sa Vračara

15.11.2022

19:45

0

Među uhapšenima je još jedno poznato lice sa zemunskog asfalta - Stevan Mandarić

Zvicerovi Zemunci: Mlađa garda iz Gornje varoši deo grupe Džonija sa Vračara
Mandarić i Piperski - Copyright 24sedam//Antonio Ahel/ATA Images/YouTube

Kriminalna grupa odbeglog Nikole Vušovića, koja je pohapšena minulih dana zbog više brutalnih likvidacija, kao i osnovane sumnje da su za račun Radoja Zvicera spremali atentat na državni vrh Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, nije sačinjena od momaka samo sa Vračara, kako bi se moglo pomisliti prema nadenutom im nadimku - "vračarci".

Naime, Zemunac Uroš Piperski, koji je uhapšen u Portugalu, navodno je bio desna ruka Nikole Vušovića, vođe "vračaraca".

Ovaj Zemunac iz Prvomajske je još kao vrlo mlad punio stupce crne hronike. 

Davne 2009. godine, zajedno sa još dvojicom mladića iz kraja, Draganom Đorićem i Dejanom Dojčinovićem, Piperski je uhapšen zbog više oružanih pljački. Oni su novac od razbojništva trošili na provod i putovanja. Piperski je kriminalnu karijeru nastavio u Sloveniji, u kojoj je tokom 2012. takođe počinio više razbojništava.

MUP
Piperski i Vušović

Prema navodima izvora bliskih istrazi, Piperski je imao jednu od ključnih uloga u "Vuševićevoj grupi" koja je deo "kavačkog klana". 

Piperski, koji se nalazi u pritvoru u Portugalu, navodno je ponudio tužilaštvu da u zamenu za blažu kaznu ispriča sve o pripremama atentata na Aleksandra Vučića, kao i da da dokaze za nove zločine ozloglašenog klana.

Među uhapšenima je još jedno poznato lice sa zemunskog asfalta - Stevan Mandarić.

Poznati "pucač" odrastao je u zemunskog naselju Galenika, zajedno sa Strahinjom Stojanovićem koji je brutalno likvidiran pre dve godine. 

Mandarić je takođe pre više od deset godina svoje ime upisao u stupce "crne hronike", kao deo "novog zemunskog klana" na čijem čelu je Nemanja Bojović, zvani Hemija. 

Hemija

Nemanja Bojović, zvani Hemija, sin je „žestokog momka“ Gorana Bojovića Amonijaka koji je likvidiran devedesetih godina, i vođa je jedne od frakcija navijača Partizana.

On je označen kao lice koje je prošle godine predvodilo skandiranje protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na fudbalskoj utakmici Proleter - Partizan.

Do sada nije povezivan sa ekipom "vračaraca" i "kavčana".

On je još kao maloletnik bio osumnjičen za učešće u nekoliko pucnjava u kojima su mete bili pripadnici rivalskih klanova. Krajem 2008. ranjen je u stomak. 

 Za Stevana se  još tada govorilo da je lak na obaraču i da je u stanju da puca i iz najbanalnijih razloga, te da iza sebe ima na desetine pucanja. 

Mandarić je bio blizak i sa pokojnim Veliborom Dunjićem, vođom Zvezdinih navijača iz 21. bloka, koji je likvidiran 2014. godine. Na snimku sa Dunjićeve sahrane, Mandarić i Bojović su u u grupi mladića koji kovčeg sa telom preminulog vođe navijača iznose iz grobljanske crkve. 

Njih dvojica su se 2018. putem čitulje oprostili od Nenada Grujovića zvanog Crni Gruja,  pripadnika nekadašnjeg klana Dejana Stojanovića Keke, koji je poginuo pod misterioznim okolnostima.
 
24sedam/YouTube
Umrlica Nenadu Grujoviću od Steve Mandarića i Hemije

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike