Maskiran i naoružan jurio ljude po kafiću na Vračaru, za sud to nije dovoljno

29.09.2020

11:08 >> 17:28

0

Autor: Petar Rosic

Apelacija oborila optužnicu protiv Miljana Miljanovića (33) iz Herceg Novog za pokušaj ubistva tri osobe bliske škaljarskom klanu

Maskiran i naoružan jurio ljude po kafiću na Vračaru, za sud to nije dovoljno
Kamere snimile Miljanovića, policija ga brzo pronašla i uhapsila Printscren/MUP

Apelacioni  sud u Beogradu ukinuo je rešenje vanpretresnog veća Višeg suda o potvrđivanju optužnice Milošu Miljanoviću (33) iz Herceg Novog za pokušaj ubistva Miloša Nilovića, Vojislava Kostića i Nikole Kovačevića u maju ove godine u bašti kafića na Vračaru.

I “škaljarci” odustali od gonjenja

Zanimljivo je da su tokom istrage i trojica navedena kao oštećeni izjavili da su bežali kao i svi drugi, jer su videli čoveka sa pištoljem, da nisu osećali strah za svoj život i da ne veruju da je njih hteo da ubije. Nisu se pridružili ni krivičnom gonjenju Miljanovića.

Drugi deo optužnice, kojim se tereti za nedozvoljeno nošenje oružja nije sporan, jer se na snimku sigurnosnih kamera vidi osoba koja “šeta” maskirana po bašti kafića i u rukama drži automat “uzi”.

Kako kaže Miljanovićev branilac Nikola Nikolić, optužba za pokušaj teškog ubistva je bila vrlo nategnuta i ne stoji.

– Na video-snimku nadzorne kamere jasno se vidi da Miljanović ni u koga nije uperio oružje. Takođe, za stolom gde su sedeli Nilović, Kostić i Kovačević bile su još dve osobe, pa nije jasno zašto je izdvojeno da je hteo da ubije samo ovu trojicu. Da je u kafiću sedeo neki sudija ili recimo ministar da li bi delo bilo isto kvalifikovano?

Nikolić ukazuje da je u optužnici navedeno da je Miljanović nosio prigušivač, iako je na snimku uočljivo da ga na oružju nema. Ne može se tvrditi ni da je tad u pištolju bilo 16 metaka s obzirom na to da mu je on oduzet tek sledećeg dana.

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti