Belivuk ranio maloletnika na "Blej voču", a sada ih brani isti advokat: "Povezuje" ih Nikola Ristović!

20.06.2022

06:10

0

Tužilaštvo prvobitno Belivuka teretilo za pokušaj ubistva dvojice maloletnika, ali je zanimljivo da su Dulović i drug promenili iskaze

Belivuk ranio maloletnika na "Blej voču", a sada ih brani isti advokat: "Povezuje" ih Nikola Ristović!
belivuk darko dulović copy - Copyright 24sedam/Tanjug/Rade Prelić/YouTube/RUDAR 7

Darka Dulovića (32), optuženog za pomaganje u likvidaciji Siniše Milića Bosketa, bivšeg pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i šefa obezbeđenja Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića i Veljka Belivuka (37), označenog vođe najmonstruoznijeg klana u Srbiji, brani isti advokat Nikola Ristović. Ništa tu ne bi bilo čudno da Dulovića pre 15 godina, dok je još bio maloletnik, nije hicem iz pištolja pogodio upravo Belivuk.

Dulović se tada u oktobru 2007. godine, našao u "crnoj hronici" nakon što je ranjen na splavu "Blej voč". Darko i njegov drug Bojan M, koji je takođe bio maloletan, pokušali su, kako su izveštavali mediji, da uđu na splav, ali im obezbeđenje nije dozvolilo. Otišli su i ubrzo se vratili sa drugovima i naoružani šipkama i kamenjem.

Veljko Belivuk, koji je radio u obezbeđenju splava, navodno je u tom sukobu pištoljem udario po glavi Bojana M., a zatim i metalnom barskom stolicom, dok je Dulovića ranio u nogu.

Tužilaštvo je prvobitno Belivuka teretilo za pokušaj ubistva dvojice maloletnika, ali je zanimljivo da su Dulović i drug kasnije promenili iskaze, pa je Belivuk optužen samo za nanošenje teških povreda i osuđen na pet i po meseci zatvora, a tu kaznu mu je Apelacioni sud potvrdio u martu 2016. godine.

Siniša Milić, poznatiji kao Boske, raznet je 19. juna  2018 godine na Autokomandi u eksploziji bombe postavljene pod njegov džip "tojota". Stravična eksplozija u kojoj je Milić poginuo dogodila se usred dana, oko 13 časova, u blizini Autokomande kod "Franša", kad je tokom vožnje eksplodiralo njegovo vozilo.

Suđenje u odsustvu

Milić je nakon eksplozije vrištao na sav glas zarobljen u uništenim kolima, ali je nekoliko minuta kasnije podlegao jezivim povredama i to pred mnogobrojnim svedocima. Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje njegovu smrt.

U eksploziji je ostao bez obe noge, a njegovo telo, gotovo u delovima, izneto je iz uništenog džipa dva sata nakon detonacije. Supruga ubijenog Milića od šoka je izgubila svest kada je ugledala uništeno vozilo i razneto telo svog supruga.

Suđenje Darku Duloviću, optuženom za pomaganje u likvidaciji Milića, počelo je 9. decembra prošle godine u Višem sudu u Beogradu unošenjem u zapisnik da se okrivljeni branio ćutanjem na saslušanju u Crnoj Gori 2019. godine, gde je u zatvoru na izdržavanju kazne za dilovanje droge. Duloviću, koga brani Nikola Ristović, sudi se u odsustvu, dok služi kaznu za drugo kroivično delo u crnogorskom zatvoru.

Ostavio DNK

Za sada je nepoznanica i gde je Dulović naučio "zanat", tačnije ko mu je pomogao da napravi eksplozivnu napravu koja je postavljena pod Milićev džip. Upravo je na ostacima eksplozivne naprave nađen njegov DNK, pa je na osnovu biološkog traga identifikovan.

Veljka Belivuka, kao i drugooptuženog Marka Miljkovića, prvo je branio advokat Dejan Lazarević zajedno sa advokatom Nikolom Ristovićem. Posle hapšenja Lazarevića, koji je osumnjičen sa grupom Darka Šarića za, pored ostalog, pripremanje podmetanja eksplozivne naprave pod automobil svedoka Gorana Nikolaševića kako bi se diskreditovao svedok-saradnik Nebojša Joksović, a potom i pripremu ubistva samog Joksovića, u postupku odbrane Belivuka ostao je samo Ristović.

Marko Miljković otkazao je punomoćje Ristoviću i nedavno je dobio advokata po službenoj dužnosti da ga brani. Belivuk i Miljković, da podsetimo, terete se da su organizovali kriminalnu grupu koja je u Srbiji optužena za sedam ubistava, otmice, silovanje i nezakonito držanje droge i oružja. Protiv njiih u toku je pripremno ročište u Specijalnom sudu u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike