Belivuku uhapšen advokat, ko će sutra da ga brani? Neizvestan početak suđenja zloglasnoj kriminalnoj grupi

25.04.2022

12:28

0

Autor: 24sedam

Advokat Dejan Lazarević uhapšen je pre desetak dana pod sumnjom da je deo organizovane kriminalne grupe Darka Šarića

Belivuku uhapšen advokat, ko će sutra da ga brani? Neizvestan početak suđenja zloglasnoj kriminalnoj grupi
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Pred sudskim većem Specijalnog suda u Beogradu sutra bi trebalo da se održi pripremno ročošte organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za više svirepih ubistava za koja su optuženi, ali  neizvesno je da li će "suđenje decenije" početi s obzirom da im je uhapšen branilac!

Advokat Dejan Lazarević uhapšen je pre desetak dana pod sumnjom da je deo organizvoane kriminalne grupe Darka Šarića.

ATAImages/Antonio Ahel
Uhapšeni advokat Dejan Lazarević

- Advokat Lazarević brani Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i još desetak optuženih u ovom slučaju. Iako optuženi pored Lazarevića imaju bar po još jednog advokata, početak suđenja je ipak neizvestan.

Veljko Belivuk, Marko Miljković i još 28 pripadnika kriminalne grupe, koju su, kako sumnja tužilaštvo, formirali kako bi pod paravanom navijačke grupe Principi vršili razna krivična dela i tako preuzeli primat u podzemlju, trebalo bi sutra da bude dovedeno u Specijalni sud u Beogradu na pripremno ročište, koje će, kao i u drugim slučajevima, biti zatvoreno za javnost. Ovom optužnicom oni se terete da su Zdravka Radojevića, Milana Ljepoju, Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića i Lazara Vukićevića oteli, potom mučili, brutalno ubili, sekli na komade, mleli u industrijskom mašini za mlevenje mesa, a zatim ih stavljali u džakove i bacali u Dunav.

Na prvom pripremnom ročištu, Veljko Belivuk je po ulasku u sudnicu zapretio svedocima-saradnicima Nikoli Spasojeviću i Bojanu Hrvatinu, koji su odali brojne tajne ove kriminalne grupe, dobacivši im da su pi*ke.

Protiv ove kriminalne grupe nedavno je podignuta i druga optužnica, prema kojoj se tereti da je na isti način ubila i Gorana Mihajlovića i Nikolu Mitića.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike