Jedan vojnik Veljka Belivuka na duši ima 10 ubistava! Koliko likvidacija je stvarno počinio zloglasni klan?

14.06.2022

19:00

0

Ministar Aleksandar Vulin izjavio da zna da je broj ubistava koja su počinili daleko veći od onog koji im se stavlja na teret

Jedan vojnik Veljka Belivuka na duši ima 10 ubistava! Koliko likvidacija je stvarno počinio zloglasni klan?
belivuk - Copyright 24sedam/Profimedia

Broj žrtava koje je u poslednjih nekoliko godina surovo likvidirao klan Veljka Belivuka popeo se na 15, a slutnje da je ubijenih mnogo više potvrdio je i sam ministar policije Aleksandar Vulin, koji je izjavio da zna da je broj ubistava koja su počinili daleko veći od broja koji im se trenutno stavlja na teret.

Optužnica Specijalnog suda u Beogradu ih tereti za sedam ubistava, Crna Gora ih tereti za tri ubistva, a Grčka za četiri ubistva istaknutih pripadnika “škaljarskog klana” u Atini i na Krfu.

24sedam/Mup
Goran Mihajlović, Veljko Belivuk

 

Sumnja se, međutim, da broj njihovih žrtava varira između 30 i 50, a među njima je i Ljubomir Lainović (21), sin nekadašnjeg novosadskog "kralja podzemlja" Branislava Lainovića Dugog.

Ljubomiru Lainoviću svaki trag se izgubio pre 2019. godine, kada je nestao iz stana u Novom Sadu, u kome se nalazio u kućnom pritvoru sa nanogvicom.

On je, kako se sumnja, tada pobegao iz stana da bi otišao u Grčku, gde je učestvovao u likvidaciji istaknutih članova “škaljarskog klana“ u Atini i na Krfu, po nalogu vođa “kavačkog klana“.

Dugovali pare

Nakon ovih egzekucija Lainovićevoj porodici poslate su fotografije i snimci na kojima je Ljubomir snimljen dok ga maskirane osobe muče.

"Recept smrti" vremenom menjan

Dosadašnja istraga pokazala je da je klan likvidirao suparnike na različite načine, a njihov "recept smrti" vremenom se menjao. Pojedine žrtve pripadnici kriminalne grupe Belivuk-Miljković likvidirali su u klasičnim mafijaškim "sačekušama", na javnim mestima, po principu "metak u čelo", dok su neki umirali u najgorim mukama. Pojedinima su odsecali glave, gušili ih kesom, rezali vrat žicom i davili vodom, i to uglavnom u "klanici" u Ritopeku.

U prvi mah verovalo se da je dopao šaka “škaljarcima” i da su ga oni podvrgli mučenju u znak odmazde. Međutim, dešifrovanjem Skaj telefona posumnjalo se da su upravo “kavčani” likvidirali Lainovića jer je počeo puno da priča, a ostali su mu dužni pare za posao koji je za njih odradio.

Printscreen/Facebook/Jovo Kecman ATAImages/A.A.
Dejana Živković, Jovo Kecman,Dušica Grabović

Bili su u strahu da će Lainović negde "propevati" i otkriti koga je sve za račun “kavčana” likvidirao, a neki operativni podaci govore da je ovaj mladi Novosađanin počinio više od 10 plaćenih ubistava.

Pored Lainovića, veruje se da su potencijalne žrtve Belivukovog klana i Strahinja Marković (22), Jovo Kecman (51), Vukašin Košović (21), Filip Marjanović (23), Dario Đorđević (23), kao i Strahinja Belošević (31) i Aleksandar Halabrin (26). Svi oni vode se kao nestali i njihove porodice, pa čak i policija, veruju da su žrtve monstruoznog klana.

Žrtva sa šina

Uprkos tome što se verovalo da je leš u fazi raspadanja koji je izvučen iz Dunava kod Kostolca nestali fitnes trener Jovo Kecman, obdukcija i DNK analiza pokazale se da to ipak nije slučaj.

- Za neke od pomenutih se veruje da su žrtve Belivukovog i Miljkovićevog klana, ali mislimo da je još veoma veliki broj onih koje je njihova kriminalna grupa ubila, a čiji identitet i dalje nije nikome poznat - kaže za 24sedam izvor iz istrage.

Svakako bi trebalo pomenuti da je žrtva monstruoznog klana bio i Vlastimir Milošević, likvidiran 30. januara 2017. godine u blizini zgrade u kojoj je stanovao u Ulici 27. marta u Beogradu. Belivuk i Miljković zvanično su oslobođeni za ovo ubistvo zbog uklanjanja dokaza za koje se sudi i bivšoj državnoj sekretarki Dijani Hrkalović. Ovaj slučaj poznat je kao "ubistvo na šinama".

24sedam/Katarina Mihajlović E-stock Printscreen pink Youtube/Rudar 7
Marko Miljković, Vlastimir Milošević, Veljko Belivuk

Na prvoj optužnici Belivuk, Miljković i još 28 njihovih "vojnika" optuženi su za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Drugom optužnicom klan se tereti i za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

U Crnoj Gori optuženi su za otmicu Milete Radulovića Kapetana, koji je ubijen posle dva meseca. Sumnjiče se i za ubistvo Nikole Stanišića, ali i Damira Hodžića i Adisa Spahića.

U Atini se sumnjiče za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, a na Krfu Damira Hadžića i Alana Kožara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike