Kapetana oteli, mučili i zadavili kablom: Belivuk, Miljković i vojnici optuženi i u Crnoj Gori

14.06.2022

12:01

0

Belivuk, Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković terete se da su 14. oktobra 2020. godine oteli Miletu Radulovića

Kapetana oteli, mučili i zadavili kablom: Belivuk, Miljković i vojnici optuženi i u Crnoj Gori
Copyright Marko Miljković preko taoca slao lažne poruke prijateljima žrtava Printscreen/Pink

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića kojiom se terete da su 14. oktobra 2020. godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima "kavačke grupe", koji su ga po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića ubili dva meseca kasnije.

Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni počinioci ubistva Radulovića koji se na meti ove kriminalne organizacije našao zbog sumnje da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Na optužnici koju potpisuje specijalni tužilac Saša Čađenović su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković, pišu crnogorski mediji.

Prema dokumentu Specijalnog tužilaštva, Belivukova grupa koju su činili Miljković, Janković i Ratko Živković po prethodnom dogovoru sa Kašćelanom, Igorom Božovićem i ostalim pripadnicima njihove kriminalne grupe su 14. oktobra 2020. "silom, pretnjom i obmanom zadržali Miletu Radulovića duže od 10 dana i prema njemu postupali na svirep način, u nameri da od njega iznude novac i drugu imovinsku korist".

Prema planu ove 13-člane kriminalne organizacije, Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide, pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi, tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

Doček u kući

Ne sumnjajući u Živkovića, Radulović je došao u njegovu kuću gde su ga dočekali Belivuk, Miljković i Janković koji su ga savladali i držali do večernjih sati, a onda su ga po nalogu Kašćelana i Božovića prebacili u kuću koju je obezbedio optuženi Duško Roganović u kotorskom naselju Radanovići.

Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za to vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju.

- Pretili su mu govoreći da će ga staviti u mengele i pokazivali tela osoba koje su prethodno pripadnici ove kriminalne organizacije lišili života i mučili - navodi se u optužnici, piše podgorički dnevnik.

Optuženi su obećavali Raduloviću da će ga, ukoliko im saopšti tražene informacije, ostaviti u životu.

Zvicer nalogodavac?

U strahu za život, Radulović je Kašćelanovoj grupi omogućio da preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime šalju pisane poruke da bi namamljivali pripadnike rivalskog "škaljarskog klana" da dolaze na određene lokacije, gde bi ih potom likvidirali.

Nakon što su, po svojoj proceni, od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, kako se navodi u optužnici, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji i da ga neće ubiti.

Radoje Zvicer je 21. decembra 2020. godine po nalogu Kašćelana i Božovića saopštio Radonjiću i Đuroviću da ubiju Radulovića.

Istog dana, Radonjić i Đurović su u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata“.

Radulović je preminuo od ugušenja, a njegovo telo je zapaljeno kod napuštenog vojnog objekta na vrhu Babina glava - na Cetinju.

Osumnjičenima za otmicu i ubistvo Radulovića na teret se stavlja i surova likvidacija Podgoričanina Nikole Stanišića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike