Odloženo pripremno ročište za ubistvo Bosketa: Za "bombu" na Autokomandi se sudi u odsustvu?

01.06.2021

14:16 >> 14:17

0

Autor: A.S.

Za Drulovićem je na snazi poternica i rešenje o određivanju pritvora

Odloženo pripremno ročište za ubistvo Bosketa: Za "bombu" na Autokomandi se sudi u odsustvu?
Copyright Printscreen/Youtube

Pripremno ročište pred suđenje Beograđaninu Darku Duloviću (31), optuženom za pomaganje u brutalnoj likvidaciji Siniše Milića Bosketa na autokomandi pre tri godine, odloženo je danas do daljeg.

Naime, kako je potvrđeno Tanjugu, sud je odlučio da sačeka izjašnjenje tužilaštva da li predlaže da se Duloviću sudi u odsustvu.

Dulović nije još izručen Srbiji iz Crne Gore, gde služi zatvorsku kaznu zbog trgovine drogom.

Automobil koji je vozio Milić eksplodirao je u 13 sati, na semaforu na prometnoj raskrsnici Ustaničke ulice i Južnog bulevara, 19. juna 2018. godine.

Nepoznanica je i gde je Dulović naučio “zanat”, tačnije ko mu je pomogao da napravi eksplozivnu napravu koja je postavljena pod Milićev automobil. Upravo je na ostacima ekslozivne naprave nađen njegov DNK, pa je na osnovu biološkog traga identifikovan

Dulović je optužen za krivično delo teško ubistvo u pomaganjem.

Za njim je na snazi poternica i rešenje o određivanju pritvora.

Nedugo nakon ubistva Milića, Dulović je uhapšen po poternici Crne Gore, gde, prema pisanju medija, služi zatvorsku kaznu od dve i po godine zatvora zbog trgovine drogom.

Tokom istrage za ubistvo Milića ispitan je u crnogorskom zatvoru u Spužu, gde se branio ćutanjem, preneli su ranije mediji.

Pročitajte još:

Milić je bio bivši pripadnik Specijalnih antiteroristickih jedinica (SAJ) koji se nakon toga bavio obezbeđivanjem ličnosti. Mediji su tada pisali da je čuvao Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića, ali i Bojovićevu porodicu, pa da je samim tim bio potencijalna žrtva rata škaljaraca i kavčana

Bojović je uhapšen u Španiji 2012. i osuđen na 18 godina zatvora zbog držanja arsenala oružja.

I on i Korać se u Srbiji više ne terete za za krivična dela, iako su povezivani ranije sa nizom ubistava i drugih kriminalnih radnji.

Automobil koji je vozio Milić eksplodirao je u 13 sati, na semaforu na prometnoj raskrsnici Ustaničke ulice i Južnog bulevara, kod restorana “Franš”, 19. juna 2018. godine.

Policija je nekoliko meseci kasnije saopštila da je rasvetlila ubistvo – Dulović je osumnjičen da je organizovao i izvršio ubistvo. Optužen je, međutim, da je pomogao nepoznatom izvršiocu, što je blaže krivično delo. Osim izvršioca, nepoznat je i organizator ubistva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike