Očekuju se gužve na putevima ka turističkim centrima: Oprez za volanom zbog poledice, magle i vetra

12.02.2021

06:28

0

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, ali Putevi savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put

Očekuju se gužve na putevima ka turističkim centrima: Oprez za volanom zbog poledice, magle i vetra
Copyright Tanjug/Nikola Anđić

Ledeni dani koji su pred nama zahtevaće oprezniju vožnju. U jutarnjim časovima moguć mraz, tokom dana promenljivo oblačno a niske dnevne temperature će uslovljavati pojavu poledice na mokrim deonicama, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMS S).

AMS S upozorava vozače na opreznu vožnju jer se popodne očekuje pojačan saobraćaja predstojećeg produženog vikenda i to pre svega na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, ali “Putevi” savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Prema poslednjim informacijama na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Zadržavanja nema ni na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza u zemlji, osim na Batrovcima gde vozila na izlazu čekaju dva sata.

OPREZ ZBOG VETRA

Na teritoriji Zaječara, na Čestobrodici, duva jak vetar povremeno olujne jačine koji stvara vejavicu i smanjuje vidljivost od 50-100 metara, saopstili su jutros “Putevi Srbije”.

“Putevi” upozoravaju vozače i na maglu i poledicu zbog niskih temperatura, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na mostovima.

Deonice na kojima ima snega su:

II A-175, Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-36, Paraćin – Boljevac – Zaječar – dr.granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-40, Vladičin Han – Surdulica – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

II A-231, Vlasinsko Jezero – granica SRB/BUG (Ribarci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-21, Divljaka – Ivanjica – Javor, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-27, Ðurđevo – Rača – Svilajnac, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike