Stiglo još vakcina: Iz Kine sleteo avion sa 440.000 doza

19.05.2021

05:30 >> 07:06

0

Dvesta hiljada vakcina NR Kina je poklonila Srbiji

Stiglo još vakcina: Iz Kine sleteo avion sa 440.000 doza
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

U Srbiju je iz NR Kine stigla pošiljka od još 440.000 doza Sinofarm vakcina.

Avion sa vakcinama su dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar odbrane Nebojša Stefanović i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.Dvesta hiljada vakcina NR Kina je poklonila Srbiji.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da će sa isporukama do vikenda Srbija izaći na 3, 5 milona doza Sinofarm vakcine.

To je jedan od presudnih faktora zašto je Srbija danas u situaciji kada se vidi svetlo na kraju tunela, rekao je Lončar.

On je, međutim, istakao da to ne znači opuštanje i pozvao građane da iskoriste to što ima dovoljno i više vrsta vakcina i da se vakcinisuu, ističući da je to jedini način da se vratimo normalnom životu.

Lončar je apelovao na lokalne samouprave u opštinama gde je odziv na vakcinaciju manji da se aktivnije uključe i promovišsu vakcinaciju.

On je apelovao na mlade da se vakcinišu i naveo primer Pekinga, gde je u jednom momentu dat prioritet vakcinaciji mladih, jer oni moraju da se kreću i rade, i istakao da je to dalo reziultate.

Lončar je ponovio da su vakcine bezbedne i da deluju, ukazujući da su rezultati bolji svuda gde se više ljudi vakcinisalo.

Pročitajte još

Ministar zdravlja je zahvalio ambasadorki Kine, kineskom predsedniku i kompaniji Er Srbija za sve što su uradili u nabavci vakcina.

U Srbiji je do juče dato četiri miliona doza vakcine protiv korone.

Do juče u 15 sati  u Srbiji je na koronavirus testirano 11.870 osoba, od kojih je pozitivno 686 dok je, nažalost 14 osoba preminulo. Na respiratorima je 86 osoba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike