Bio je pravi atomski mrav, povrede su učinile svoje! Argentinac završava karijeru!

07.05.2024

00:44

0

Autor: A. S.

Šteta

Bio je pravi atomski mrav, povrede su učinile svoje! Argentinac završava karijeru!
Dijego Švarcman - Copyright Profimedia

Argentinac Dijego Švarcman postao je pravo osveženje na ATP turu kada se pre nekoliko godina pojavio i načinio nekoliko bitnih i velikih pobeda na šljaci.

Brzo je ušao u top deset, igrao završnice velikih turnira, ali kada je trebao da napravi korak više, povrede su ga izbacile iz koloseka.

Tako je nekada osmi teniser sveta, a trenutno 142. reket planete, rešio da završi karijeru.

31-godišnji Argentinac je saopštio da je ova godina poslednja u njegovoj karijeri.

- Svaki ugao terena, svaki sekund treninga, svaki poen, uvek mi je bio neizmerno srećan. Živeo sam za to intenzivno tako da mi je sada teško da nastavim. Svi ti prelepi trenuci su postali nešto što nosi posebnu težinu. Sa jedne strane, napuštanje načina života koji mi je pružio tako mnogo je teška odluka, ali sa druge strane, to što sam jako srećan igrao tenis me čini da sam nasmejan na terenu kao i van njega, kao što je bilo uvek. Sada, kada najavljujem oproštaj, mi je teško da nađem taj osmeh. Takmičarska zver u meni me i sprečava da uživam, igram i putujem kao nekad – rekao je Švarcman.

Argentinac je u karijeri osvoji četiri ATP titule i nastupao na završnom turniru ATP finala, dok je 2020. igrao u polufinalu Rolan Garosa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike