U susret Svesrpskom saboru: Direktori osnovnih škola iz Republike Srpske posetili OŠ "Branko Radičević" na Novom Beogradu

07.06.2024

14:43

0

Direktorka škole na Novom Beogradu Suzana Lipić iskazala je zadovoljstvo što će sa kolegama iz Republike Srpske imati priliku da razgovara o unapređenju saradnje

U susret Svesrpskom saboru: Direktori osnovnih škola iz Republike Srpske posetili OŠ "Branko Radičević" na Novom Beogradu
Održan je i program - Copyright Foto: Printscreen/Tanjug

Direktori osnovnih škola koje nose naziv pesnika Branka Radičevića iz Republike Srpske posetili su danas Osnovnu školu "Branko Radičević" na Novom Beogradu gde su prisustvovali priredbi povodom 200 godina od rođenja tog pesnika.

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić iskazao je zadovoljstvo što je resorno Ministarstvo domaćin kolegama iz Republike Srpske uoči i tokom Svesrpskog sabora koji će se održati sutra.

Pašić je naveo da je Ministarstvo prosvete u saradnju sa resornim ministarstvom Republike Srpske napravilo niz aktivnosti koje će se realizovati danas i sutra, navodeći da je planirana poseta spomeniku Branka Radičevića na Kalemegdanu, kao i upoznavanje sa Beogradom. 

Tokom današnjeg dana, kako je rekao, održaće se i zajednički sastanak ministara i direktora škola u Vladi Srbije o unapređenju saradnje.

Foto: Printscreen/Tanjug
 

- Nama je cilj da kroz ovu aktivnost solidarnosti, jedinstva i zajedničke vrednosti koje gajimo kao Srbija i Republika Srpska unapredimo sve ono što nam je važno, a prvi segment je obrazovanje - rekao je Pašić i dodao da je poseta delegacije Republike Srpske izuzetna prilika da se uspostavi saradnja između škola koje nose naziv tog pesnika.

Direktorka Osnovne škole Branko Radičević na Novom Beogradu Suzana Lipić iskazala je zadovoljstvo što će sa kolegama iz Republike Srpske imati priliku da razgovara o unapređenju saradnje između škola, a tom prilikom i da razmene iskustva.

Foto: Printscreen/Tanjug
 

 

- Hvala Ministarstvu prosvete koje je započelo ovu saradnju. Nadam se da će ovo biti model za ostale škole, da sarađujemo neposredno, da razmenjujemo iskustva, da imamo različite sportske i kulturne aktivnosti između naše države i Republike Srpske - rekla je ona.

Direktor Osnovne škole Branko Radičević u Banjaluci Siniša Rendić naveo je da mu je drago što se poseta osnovnoj školi na Novom Beogradu dešava dan pre Svesrpskog sabora i što će imati priliku da upozna i druge kolege.

- Veliko nam je zadovoljstvo što se to dešava dan pre Svesrpskog sabora. Naša škola već ima saradnju sa Srbijom i školom. Pobratimili smo se sa dve škole - rekao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike