Ministar Gašić: Ratno vazduhoplovstvo i PVO ključni deo snažnog odbrambenog sistema Srbije (FOTO)

31.05.2024

16:17

0

Ministar odbrane obišao je danas Komandu Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu

Ministar Gašić: Ratno vazduhoplovstvo i PVO ključni deo snažnog odbrambenog sistema Srbije (FOTO)
Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Nikola Mladenović

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Komandu Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu i istakao da su RV i PVO ključni deo snažnog odbrambenog sistema naše zemlje i da je ponosan što njegovi pripadnici odgovorno i profesionalno izvršavaju zadatke kontrole i zaštite suvereniteta vazdušnog prostora Srbije.

Tokom sastanka sa najodgovornijim starešinama Ratnog vazduhoplovstva i PVO, komandant general-potpukovnik Duško Žarković predstavio je ministru Gašiću organizaciju, razmeštaj jedinica i najbitnije zadatke tog vida Vojske Srbije.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Nikola Mladenović
 

Obilasku je prisustvovao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović, saopštilo je ministarstvo.

Ministar Gašić je naglasio da je kontinuirano opremanje RV i PVO savremenim vazduhoplovima, sistemima PVO i radarima put ka daljem jačanju ovog vida Vojske Srbije.

- Nabavkom raketnih sistema za protivvazduhoplovna dejstva FK-3 i Pancir, helikoptera Mi-35 i H-145, radara velikog dometa GM400, daljinski pilotiranih vazduhoplova, znatno je ojačana borbena gotovost RV i PVO. Državno rukovodstvo i Ministarstvo odbrane nastaviće da pružaju podršku daljem opremanju savremenim sredstvima kako bi odgovorili svim izazovima po pitanju kontrole i zaštite našeg vazdušnog prostora - naveo je Gašić.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Nikola Mladenović
 

Ističe da se naša zemlja razvija i ekonomski jača i da možemo više novca izdvojiti za našu odbranu.

- Svakako je od velike važnosti da Ratno vazduhoplovstvo bude ojačano i novim avionima, jer su samo jako Ratno vazduhoplovstvo i jaka Vojska Srbija garant mira i bezbednosti svih nas - rekao je Gašić.

Ministar je naveo da će u narednom periodu jedan od prioriteta biti briga o ljudima i da će se dalje raditi na unapređivanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije.

Posle današnjeg sastanka u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i PVO, ministru Gašiću prezentovana je zaštitna letačka oprema i zaštitna oprema tehničkog osoblja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike