Ministar Lončar pokazao kako će izgledati nove bolnice širom Srbije: "Prioritet predsednika je da se sva porodilišta obnove" (FOTO)

30.05.2024

22:18

1

Jedini garant za ovo je Aleksandar Vučić, da li je on taj kome ćemo da poverimo naše najmilije - dodao je ministar

Ministar Lončar pokazao kako će izgledati nove bolnice širom Srbije: "Prioritet predsednika je da se sva porodilišta obnove" (FOTO)
Zlatibor Lončar - Copyright Printscreen RTV Pink

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je gostujući u specijalnoj emisiji na TV Pink otkrio gde će se sve novac uložiti što se zdravstva tiče. Zajedno sa peredsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem je obećao da je se sva porodilišta obnoviti.

- Setite se kako je uspeo svojim ličnim kontaktima da obezbedi i lekove i sve što je bilo potrebno. Građani sada misle da se to podrazumeva i da bi to imali da bilo ko drugi dođe. Sredio je finansije, zahvalio se penzionerima što su sve to pretrpeli. Krenuću od Kikinde, ovako će izgledati bolnica u Kikindi. 91.000 građana gravitira ka ovoj bolnici, ovde se uradi 115.000 pregleda na godišnjem nivou. Bolnica Valjevo, 110 miliona evra. 395.000 pregleda obavi na godišnjem nivou - rekao je Lončar.

Printscreen RTV Pink
 

- Tiršova klinika takođe, 320.000 mališana gravitira ka Tiršovoj, 208.000 mališana godišnje tu dobije pomoć. Godišnje se obavi 385.000 pregleda i 35.000 operacija, u Kliničkom centru Vojvodine, ukupno će koštati 111 miliona evra. Novi prioritet predsednika je da se sva porodilišta obnove, i kreće se od Niša. Oko 3.000 beba se rodi u porodilištu u Nišu. Ova investicija će koštati oko 40 miliona evra. Ono na čemu insistiram je da bude ravnomerno raspoređeno. Klinika Narodni front, koja ima 150.000 pregleda godišnje, 7.500 porođaja se godišnje obavi, nadamo se da će ih biti još više. Vrednost 120 miliona evra, samo da građani razmisle. Izbori su u nedelju, u nedelju vi građani odlučujete da li će se ovo graditi, da li ćemo imati sigurnost, da imamo adekvatnu pomoć u svim delovima kad se razbolimo, jedini garant za ovo je Aleksandar Vučić, da li je on taj kome ćemo da poverimo naše najmilije - dodao je on.

Vučić je dodao da će sve što je Lončar rekao, da bude urađeno.

Marija Zdravković: Dobićemo novu kliniku za onkologiju

Direktor KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković rekla je da Srbija postaje lider u zdravstvu na Balkanu, ali i šire.

- Jako se borimo i drago nam je za naše onkološke pacijente. Imamo dugu tradiciju. Dobićemo novu kliniku za onkologiju, to će biti velika podrška pacijentima. Neće biti toliko veliki pritisak na institut, pacijenti će moći da dobiju veliki broj novih inovativnih terapija brzo. Poboljšava nam se dijagnostika. Planira se izgradnja stanice na Bežanijskoj kosi. Novi aparati koji su došli, skeneri, magneti, mamografi, to je ogromno poštovanje i prema nama radnicima, jer imamo mogućnost da radimo onako kako smo se školovali i da brzo lečimo pacijente - istakla je Marija Zdravković.

- Ako neko zna šta je Vučić uradio za pacijente, znamo mi radnici. To je da imamo brz odgovor, spremni su da u svakom trenutku pruže podršku - dodala je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike