Nevreme pravi haos po Srbiji, još jedna opština proglasila vanrednu situaciju: Preko 130 vatrogasaca spasilaca angažovano na terenu

22.05.2024

21:35

0

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP tokom dana intervenisali su i na pomoći stanovništvu u drugim delovima Srbije

Nevreme pravi haos po Srbiji, još jedna opština proglasila vanrednu situaciju: Preko 130 vatrogasaca spasilaca angažovano na terenu
Haos u Vladičinom Hanu - Copyright Foto: RINA

Usled jakog nevremena koje je pogodilo sve delove Srbija i na teritoriji Opštine Vladičin Han danas je proglašena vanredna situacija.

Na lice mesta odmah su poslate nadležne ekipe, u toku dana pripadnici VSJ Vladičin Han intervenisali su na crpljenja vode, sa osam vatrogasaca-spasilaca i sa dve pumpe.

Foto: RINA
 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP tokom dana intervenisali su i na pomoći stanovništvu u drugim delovima Srbije.

- Radili su na crpljenju vode u Kraljevu iz garažnih prostorija i dvorišta, u Pančevu na nekoliko lokacija, u Pirotu opština Babušnica na crpljenju vode iz dvorišta i štale, i u Čačku pored firme Hidrokomerc u Lučanima, u Sokobanji iz podrumskih prostorija turističke organizacije - potvrđeno je za RINU u MUP.

Foto: RINA
 

Od juče od početka prvih padavina, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP evakuisali su ukupno devet lica, u Užicu tri lica, u Novom Pazaru pet, u Vranju jedno lice, i bili angažovani na 56 crpljenja vode.

Na 67 intervencija angažovano je ukupno 133 vatrogasca-spasioca sa 57 vozila i 54 vatrogasnih pumpi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike