Očekivano: Mika Aleksić nije došao u sudnicu, advokat doneo dokaze o bolesti

20.03.2024

11:50

0

Autor: 24sedam

Branilac objasnio da je njegov klijent, optužen za silovanja, u teškom stanju

Očekivano: Mika Aleksić nije došao u sudnicu, advokat doneo dokaze o bolesti
Mika Aleksić (5) - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

U Višem sudu u Beogradu danas je za 22. april odloženo suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole.

Aleksićev branilac Zoran Jakovljević obavestio je sud da njegov branjenik ne može da dođe na današnje suđenje zbog teškog zdravstvenog stanja. Priložio je i medicinsku dokumentaciju.

Ispred suda kao i pred prethodna suđenja nalaze se građani sa transparentom na kom je napisano - "Verujemo Mileni Radulović".

Prethodno suđenje je, takođe, odloženo zbog Aleksićevog zdravstvenog stanja.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju. Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike