Dokle?! Mika Aleksić, ponovo, izbegava suđenje za silovanja

19.03.2024

14:44

0

Suđenje zakazano za sutra biće odlaženo za maj

Dokle?! Mika Aleksić, ponovo, izbegava suđenje za silovanja
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Suđenje Miki Aleksiću, koje je trebalo da se održi sutra u sudnici broj 26 Višeg suda u Beogradu, opet će biti odloženo zbog zdravstvenih problema. Odbrana traži da se proces odloži za maj.

Kao i ročište zakazano za 20. februar, navodi "Blic", biće otkazano zbog Aleksićevog zdravstvenog stanja.

Tada je Zoran Jakovljević, Aleksićev advokat, objasnio da njegov klijent nije mogao da dođe na ročište zbog zdravstvenih problema jer je "imao dve, tri intervencije od kojih je poslednja bila 12. januara". 

Ali, branilac nije rekao od čega Aleksić boluje, već je kasnije izjavio da konzilijum treba da mu odredi onkološku terapiju u zavisnosti od stanja srca.

Tužioci su se usprotivili da se pretres odloži do maja, objasnivši da se na izveštaju lekara ne vidi kada su se intervencije dogodile.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra 2021. godine je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor. Kućni pritvor mu je ukinut 10. marta 2022. godine i od tada se brani sa slobode.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike