Novi dronovi, besposadne letilice, modernizovani tenkovi: Na vojnoj vežbi "Vihor 2024" preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije

17.04.2024

09:44

0

Vežba "Vihor" realizuje se na osnovu direktive predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića

Novi dronovi, besposadne letilice, modernizovani tenkovi: Na vojnoj vežbi "Vihor 2024" preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije
Copyright vs.rs

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije učestvuje na vojnoj vežbi "Vihor 2024" na Pešteru.

- Na toj vežbi biće prikazano preko 500 naoružanja, odnosno svega onoga što čini naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije. Od tog broja biće predstavljeno više od 270 onih najsloženijih i najvrednijih, najdubljih sistema naoružanja - rekao je on za RTS. 

vs.rs
 

 

Prema rečima ministra, na vojnoj vežbi "Vihor 2024" videće se i novi dronovi, besposadne letilice, modernizovani tenkovi, kao i modernizovana oklopna vozila, najbolja samohodna ali i raketna artiljerija.

- Ne samo što ćemo pokazati sposobnost naše vojske, nego ćemo poslati i jasnu poruku građanima Srbije da je naša vojska obučena, hrabra, a svima onima koji nisu dobronameni prema Srbiji pokazaćemo da naša zemlja nije džak za udaranje i da nas niko neće omalovažavati - rekao je Vučević.

vs.rs
 

 

Vežba "Vihor 2024" se realizuje do 21. aprila i prema ranijim najavama Ministarstva odbrane na njoj učestvuju operativni kapaciteti kopnene i vazduhoplovne komponente Vojske Srbije, u cilju daljeg unapređenja obučenosti i osposobljenosti komandi i jedinica za pripremu i izvođenje borbenih operacija, za organizovanje sadejstva, saradnje i zaštite snaga, kao i za kontrolu teritorije i logističku podršku snaga u zoni operacije.

U okviru aktivne faze združene taktičke vežbe "Vihor 2024", jedinice Kopnene vojske realizuju intenzivne vežbe na stalnim i privremenim poligonima Vojske Srbije.

 

 

Vežba "Vihor" realizuje se na osnovu direktive predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike