Poznato kada će biti završen projekat za memorijalni centar u "Ribnikaru"

25.03.2024

11:10

0

Kada je reč o rekonstrukciji dela škole gde deca idu na nastavu, ministarka prosvete je rekla da je taj deo trebalo da bude rekonstruisan još pre kovid pandemije

Poznato kada će biti završen projekat za memorijalni centar u "Ribnikaru"
OŠ Vladislav Ribnikar - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da očekuje da će projekat izgradnje memorijalnog centra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" biti završen do kraja godine.

Prema njenim rečima, projekat izgradnje trebalo bi da bude gotov u ovoj godini, a sa izgradnjom će se početi kada se steknu svi uslovi, kao što su lokacija i gabariti memorijalnog centra, kao i usaglavašanje o idejnoj poruci koju bi centar trebalo da pošalje.

- Radna grupa koja je formirana i vezana za aktivnosti oko memorijalnog centra već je imala svoju prvu sednicu i donela poslovnik o radu. Idejno rešenje za to kako će izgledati memorijalni centar će sigurno proisteći iz velikog broja konsultacija, ali će urbanisti, arhitekte, psiholozi, etičari i roditelji dece koje, nažalost, više nema davati svoje ideje za idejno rešenje. Struka će, naravno, osmisliti i sadržinu i formu - istakla je Đukić Dejanović gostujući na TV Prva.

Tanjug/Jadranka Ilić/Antonio Ahel/ATA Images
 

Kada je reč o rekonstrukciji dela škole gde deca idu na nastavu, Đukić Dejanović je rekla da je taj deo trebalo da bude rekonstruisan još pre kovid pandemije.

- Tu je kompletna instalacija jako loša i zaista je sada vreme da se napravi definitivni projekat za rekonstrukciju i proširenje škole. Letnji raspust bi trebalo da bude period kad će se krenuti sa rekonstrukcijom, kako bi deca koja idu u Vladislav Ribnikar imala što povoljnije uslove za učenje, obrazovanje, igru i sve ono što je deci namenjeno - rekla je ministarka.

Ona je navela i da deci treba plasirati istinu i dati im mogućnost da kroz određene predmete koje uče u školi, ali i kroz uticaje u vršnjačkoj komunikaciji, porodici i u razgovorima sa drugima, formiraju svoj stav i  kritičko mišljenje.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike