Roditelji ubijene dece i učenici okupili se ispred "Ribnikara": Skupom podrške i zajedništva pozdravili ideju o Memorijalnom centru!

12.03.2024

22:36

0

Oni su bez obraćanja stajali ispred škole simboličnih 40 minuta, koliko i traje jedan školski čas u školi na Vračaru

Roditelji ubijene dece i učenici okupili se ispred "Ribnikara": Skupom podrške i zajedništva pozdravili ideju o Memorijalnom centru!
OŠ "Vladislav Ribnikar" - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Deo roditelja učenika koji pohađaju OŠ "Vladislav Ribnikar" održali su večeras ispred te škole skup podrške i zajedništva kako bi pozdravili ideju da deo škole bude pretvoren u Memorijalni centar, kao i da deo škole u kojem se nekada odvijala nastava bude funkcionalan za učenike.

Roditelji ubijene dece, kao i učenici škole okupili su se ispred škole oko 19.30 i mirno, bez obraćanja, stajali ispred škole simboličnih 40 minuta, koliko i traje jedan školski čas u toj školi.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ulica Svetozara Markovića bila je zatvorena za saobraćaj tokom trajanja skupa.

Roditelji dece koja idu u OŠ "Vladislav Ribnikar" organizovali su okupljanje kako bi, kako su ranije najavili, pružili podršku učenicima i nastavnicima te škole, ali i da bi, kako kažu, sačuvali sećanje na učenike i domara Dragana koji su stradali u masakru 3. maja prošle godine, piše Informer.

Oni su ranije danas u saopštenju pozdravili odluku Vlade Srbije od 8. marta ove godine da se oformi Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra i naveli da će toj grupi pružiti podršku u radu i pomoći joj, kako su naveli, da se u sagledavanjima mogućih rešenja uzmu u obzir i potrebe učenika i škole.

Bonus vdeo

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike