Odloženo parnično suđenje za ubistvo u "Ribnikaru": Kecmanovići nisu došli u sud, otkriven pravi razlog

25.03.2024

10:15

0

Naredna ročišta zakazana su za 17. maj i 20. jun, kada će biti pozvani psiholog, pedagog i direktorka škole

Odloženo parnično suđenje za ubistvo u "Ribnikaru": Kecmanovići nisu došli u sud, otkriven pravi razlog
Ilustracija - Copyright Printscreen/Youtube/doctor's office/24sedam

Parnični postupak protiv Vladimira i Miljane Kecmanović i njihovog maloletnog sina, koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a po tužbi porodice Dukić, odložen je danas u Višem sudu u Beogradu.

Osim roditelja ubijene devojčice Adriane Dukić, Daneta Dukića i Biljane Paunović, u sudnici je danas trebalo da budu prisutni i roditelji dečaka koji je osumnjičen za pucnjavu, Vladimir i Miljana Kecmanović.

Suđenje je odloženo jer roditelji dečaka nisu pristupili u sud, a njihova advokatica je pred sudom rekla da nisu došli zbog drugog sudskog postupka, koji je u toku.

- Kako je krivični postupak zatvoren za javnost, njihova odbrana ovde, pre nego što je iznesu na ročištima u krivičnom postupku, koja su zakazana za 1. i 2. april, bila bi kompromitovana. Molimo sud za razumevanje jer tuženi trpe psihološki pritisak - rekla je njihova advokatica Marina Ivelja.

Porodica Dukić tražila je kopiju oružnog lista Vladimira Kecmanovića, kako bi bilo ustanovljeno da li je imao dozvolu za nošenje oružja ili ne. Kako nisu dobili oružni list od Državnog pravobranilaštva, informaciju su zatražili od Policijske uprave Stari grad. Oni su takođe zatražili informaciju o tome da li je Kecmanović služio vojni rok.

Printscreen/Youtube/doctor's office/24sedam
 

Naredna ročišta zakazana su za 17. maj i 20. jun, kada će biti pozvani psiholog, pedagog i direktorka škole.

Podsetimo, na prethodnom ročištu su svoje iskaze dali roditelji ubijene devojčice Dane Dukić i Biljana Paunović, koji su opisali kobni 3. maj, kada se desila masovna pucnjava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Na kraju ročišta Biljana je uputila potresne reči izvinjenja svojoj ćerki.

- Ako me čuje, duboko joj se izvinjavam što sam je to jutro poslala u školu i što smo odlučili da dođemo u Srbiju. Moja Adriana će, makar i mrtva, nastaviti da inspiriše - rekla je majka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike