Još 30 dana pritvora za ginekologa iz bolnice u Sremskoj Mitrovici: Sud smatra da bi mogao da ponovi akušersko nasilje

14.02.2024

14:11

0

Lekar ginekolog M.M. se od 20. januara nalazi u pritvoru Kazneno- popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici

Još 30 dana pritvora za ginekologa iz bolnice u Sremskoj Mitrovici: Sud smatra da bi mogao da ponovi akušersko nasilje
Copyright Tanjug/video/Profimedia

Lekaru specijalisti ginekologije i akušerstva M.M.(44) iz Rume Viši sud produžio je pritvor u trajanju još od 30 dana. 

U sudu su naveli da je lekaru Opšte bolnice Sremska Mitrovica  određen je pritvor zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost od ponavljanja krivičnog dela i tačke 4 ZKP - uznemirenje javnosti, koje može ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka, a zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi iz čl 259 stav 2 KZ u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći iz čl 251 stav 1 KZ, pišu Novosti.

Nakon što je porodilja Marica Mihajlović (26) iz Šida, javno optužila lekara M.M. koji je porodio, da je pretrpela akušersko nasilje, kako je rekla, da je tokom porođaja vikao na nju, pretio da će da je udari, smrska glavu, skakao po stomaku, kao i da ga je molila da joj uradi carski rez kako bi se dete spasilo, on je odbio.

Nesrećna žena ceo svoj slučaj, prvo je detaljno opisala na Fejsbuku, a zatim i preko medija, iz tog razloga, kako je navela, želeći da upozori i druge žene na nemarnost doktora M.M. ali i dala podstrek drugim ženama koje su prošle golgotu kao i ona.

Lekar ginekolog M.M. po nalogu VJT uhapšen je 20. januara i on se od tada nalazi u pritvoru Kazneno- popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike