Drago nam je što će nas sutra primiti u Predsedništvu: Porodilja i njen suprug reagovali na najavu predsednika Vučića

24.01.2024

14:13

0

Sastanak u Predsedništvu biće održan u 12.30 sati

Drago nam je što će nas sutra primiti u Predsedništvu: Porodilja i njen suprug reagovali na najavu predsednika Vučića
Copyright Facebook/Marica Mihajlovic 24sedam/Goran Sivački

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom tragičnog slučaja iz porodilišta u Sremskoj Mitrovici, najavio je da će sutra u Predsedništvu primiti porodilju Maricu Mihajlović i njenog supruga. Sastanak će biti održan u 12.30 časova.

On je izjavio danas da je tužan zbog onoga što joj se dogodilo, ali da je srećan što je sa tim izašla u javnost, čime je spasila mnogo druge dece, jer će akušeri morati da budu obazriviji.

Marica Mihajlović i njen suprug Danijel Novakov iz Šida istakli su da im je drago što će ih primiti predsednik.

- Drago nam je što će nas sutra primiti predsednik Vučić u Predsedništvu Srbije. Ovo je velika stvar ne samo za pravdu za naše mrtvo dete, za našu malenu Elenu, nego za sve žene i sve roditelje u Srbiji, da im se nikada ne desi ovo što se nama dogodilo. Idemo do kraja, rekao je Danijel za Kurir.

Dodaje da su se jutros prijatno iznenadili kada su iz Predsedništva Srbije dobili poziv za dolazak u Beograd kod predsednika Vučića.

- Predsedniku ćemo da ispričamo sve što se dogodilo od početka do kraja i kako nam je kao roditeljima, rekao je Danijel.

Podsetimo, nakon što je Marica Mihajlović na društvenim mrežama prenela svoje traumatično iskustvo iz porodilišta u Sremskoj Mitrovici, optuživši ginekologa M.M. iz te bolnice da je zbog tretmana tokom porođaja praktično doveo do smrti bebe, pokrenuta je istraga i lekar je uhapšen.

Marica je prenela za medije i da u nalazu iz bolnice piše da je smrt bebe nastupila zbog nasilnog porođaja te da je bebi bila nagnječena glava. 

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da obdukcioni nalaz bebe koja je preminula nakon rođenja u bolnici u Sremskoj Mitrovici još nije završen, te da je istražni postupak u toku i da treba sačekati da se utvrdi šta se zaista dogodilo. Ona je potvrdila da informacija o uzroku smrti, koji je porodilja iznela u javnost nije iz obdukcionog nalaza već iz otpusne liste sa Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike