Zahvalan sam Marici Mihajlović, sutra ću je primiti: Predsednik govorio o akušerskom nasilju u Sremskoj Mitrovici

24.01.2024

11:57

0

Zahvalan sam joj što je imala snage i hrabrosti da izađe u javnost, kaže predsednik

Zahvalan sam Marici Mihajlović, sutra ću je primiti: Predsednik govorio o akušerskom nasilju u Sremskoj Mitrovici
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas govorio i o slučaju akušerskog nasilja koji je potresao Srbiju.

- Koliko sam nesrećan i tužan što se toj majci i tom detetu dogodilo, srećan sam što je Marica izašla u javnost. Sutra ću da primim Maricu u Predsedništvu, jer je spasila možda sutra neke druge porodilje, jer će svi biti pažljiviji. Uvek imate neki minimalan procenat neodgovornih, ali će i oni da shvate da će majke da imaju našu podršku. Zahvalan sam joj što je imala snage i hrabrosti da izađe u javnost - istakao je Vučić.

Tanjug/Video/Facebook/Marica Mihajlovic
 

 

Podsetimo, nakon ispovesti Marice Mihajlović i Jelene Ivković, koje su hrabro podelile svoja iskustva o akušerskom nasilju, javnost u Srbiji sada sve više postavlja pitanja o stanju u porođajnim salama. Ovaj ozbiljan problem privukao je pažnju ne samo građana već i nadležnih institucija, a broj optužbi za neprimereno ponašanje medicinskog osoblja u porođajnim salama beleži zabrinjavajući porast.

Ginekolog M.M. koji radi u porodloištu u Sremskoj Mitrovoci, a kojeg je Marica optužila je u pritvoru trenutno. Inače, kako je 24sedam saznao babice koje su bile prisutne na porođaju su potvrdile priču porodilje Marice Mihajlović.

Juče je saopšteno i da je Upravni odbor bolnice u Sremskoj Mitrovici doneo  odluku kojom se, prilikom porođaja, dozvoljava prisustvo pratioca koga bira porodilja. Pratilac je u obavezi da prethodno ispoštuje sve sanitarne uslove, koji podrazumevaju donošenje nalaza sterilne koprokulture i sterilne briseve grla i nosa, koji ne smeju biti stariji od 10 dana. Prisustvo pratnje neće se naplaćivati, a o pratiocu će biti sačinjena posebna procedura u skladu sa zakonskim propisima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike