Jedini na planeti! Numizmatičar iz Pavlovaca ima novčanice iz 215 država sveta, želja mu je da zbirku pokaže Novaku Đokoviću

24.01.2024

00:10

0

Interesantno je da nije puno putovao, a ljubav prema geografiji navela ga je da razvije široku mrežu poznastava po svetu kako bi došao do različitih novčića

Jedini na planeti! Numizmatičar iz Pavlovaca ima novčanice iz 215 država sveta, želja mu je da zbirku pokaže Novaku Đokoviću
Ilustracija - Copyright 24sedam/Maja Kostić

U eri kada novac sve više prelazi u elektronsku formu preko platnih kartica do sada već rasprostranjenog bitkoina, zbirka novčanica i kovanica kolekcionara iz Pavlovaca, Zorana Miloševića, zavredila je pažnju javnosti jer je ovaj čovek možda jedini na svetu koji poseduje novčanice i kovanice iz svih zvanično priznatih, ali i nekih nepriznatih država na zemaljskoj kugli. Novčanice iz čak 215 država nalaze se kod njega u kući u Pavlovcima.

Na odlasku iz Nemačke u kojoj je kao dete živeo prijatelji su mu za uspomenu pokolonili novčanice iz 23 zemlje i tada se kaže Zoran sebi zarekao da će za svog života sakupiti novac iz celog sveta.

Interesantno je da nije puno putovao, a ljubav prema geografiji navela ga je da razvije široku mrežu poznastava po svetu kako bi došao do različitih novčića.

Svaka novčanica sa sobom nosi svoju priču, prešla je dalek put iz ruke u ruku do njegove kolekcije. Jedna je čak dospela do njega iz buđelara beduina iz afričke pustinje, dok su neke stigle od kineskih vladara, ali i od slavnih sportista.

Interesantno je da njegova kolekcija iako impozantna, nije uspela da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda, jer kako su mu rekli njegov rekord je neoboriv.

Bilo kako bilo, Zoran je ponosan na svoj kolekcionarki rad i još jedna želja mu je ostala neostavrena, a to je da svoju bogatu paletu novčanica pokaže Novaku Đokoviću, koji će, kako Zoran kaže, možda uskoro postatii i njegov sused u Pavlovcima, piše RTV.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTV

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike