Ovo smo od Novaka hteli da čujemo: Znam ko sam i šta sam postigao, nije tajna da idem na titulu!

23.01.2024

12:50

0

Autor: G. F.

Đokovića dva meča dele od rekordnog 11. trofeja na Australijan openu

Ovo smo od Novaka hteli da čujemo: Znam ko sam i šta sam postigao, nije tajna da idem na titulu!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Baš kada su Janik Siner i Andrej Rubljov izlazili na teren kako bi u međusobnom duelu odlučili ko će na megdan Novaku Đokoviću u polufinalu Australijan opena, najbolji svetski teniser govorio je na konferenciji za medije.

Nakon nekoliko rečenica o samom meču, te o izjednačenom rekordu Monike Seleš, Noleta su pitali hoće li biti u prednosti budući da je ranije završio svoj meč.

- Kakvu ću prednost imati? Imaćemo dva dana slobodno, ko god da pobedi može da se odmori. Raspored je postala vruća tema, pričao sam to već, ne mogu da dam čist odgovor na to. To je na nadležnima da reaguju, da se potvrde da nema kasne završnice. Grend slem i ATP imaju drugačije zakone, ako rasporedite dva meča da počnu u 12, da se igraju u pet setova, potrebno je 45 minuta da očiste stadion, a Gof je igrala dug meč, ja sam igrao dug meč. Nije idealno za Sinera i Rubljova, nisu sigurno srećni zbog kasnog početka. Videli smo u prošlosti to, da se završava u 04.00 časova, ja sam bio deo toga, ali je posle četvrtfinala zagarantovano dva dana. Shvatam to, možda da se igra manje mečeve na glavnom terenu, ekonomska dobit je tu, to razumem. Tu je mnogo elemenata, televizije su platili velike pare, oni na kraju govore kojeg igrača žele da gledaju. Krejg Tajli uvek želi najbolje, razuman je, sluša igrače, ali televizije imaju veliku moć i dopiru do miliona ljudi. Teško je reći šta je ispravno.

Ponovio je Novak koliko je bilo teško igrati u dnevnom terminu i po velikoj vrućini, a za kraj pričao o mogućnosti da osvoji 11. trofej u Melburnu:

- Sve je stvar perspektive. Moja tačke je da moja pažnja na mene, kako ja da pobedim. Može svako da me pobedi, mogu i ja svakog da pobedim, zavisi kako se gleda sa psihološkog aspekta. Znam ko sam i šta sam i šta sam postigao, znam da mogu da pobedim svakog. Nije tajna da se ide na titulu, još dva meča je ostalo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike